Tort cu inghetata de cacao si menta

de Miha
20 vizualizări
Tort de inghetata in doua culori

Reteta Tort cu inghetata de cacao si menta

Tort de inghetata in doua culori

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 lingurite cacao
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml sirop de menta

Mod de preparare Tort cu inghetata de cacao si menta:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine consistenta si lucioasa. Se adauga si esenta de rom. Bezeaua se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana blatul de bezea devine uscat, in jur de 4 ore.

Inghetata:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte, am omogenizat si am dat din nou pe foc, pana s-a ingrosat putin compozitia. Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu.

Am impartit compozitia in 2 parti. In una am pus cacaoa amestecata cu Nesquik, iar in cea de-a doua siropul de menta.

Am pus vasele la congelator, pana compozitia s-a intarit putin.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata, strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea. Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator, pana la congelarea completa.

Inainte de servire, l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata.

Tort de inghetata cu mascarpone si menta

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

kity 11 septembrie 2009 - 9:54

ador aroma de menta in prajituri!

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 9:58

Iar inghetata cu aroma de menta e divina. 🙂

Răspuns
Nati 11 septembrie 2009 - 10:31

Confirm cele spuse de Miha, intr-adevar e o aroma absolut divina. Iar copiii nu au apreciat, dar mai bine de noi, le-am papat si portiile lor! :))

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 10:35

N-au apreciat mofturosii astia de barbati mai mititei,ca fetele au papat. :)) Si mamele lor! :)))

Răspuns
vasari 11 septembrie 2009 - 12:38

uau ! pare extraordinar tortul asta !

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 12:59

Da,extraordinar de bun,Alina! 🙂

Răspuns
alison 11 septembrie 2009 - 14:29

iar ai tortarit…si inca cu inghetata!minunat tortul tau mentolat,ador menta in orice combinatie!

Răspuns
Mihaela-Mirela 11 septembrie 2009 - 17:40

Ce bunatate ai facut iarasi. Pusici

Răspuns
ellis 12 septembrie 2009 - 5:57

cred ca este extraordinara!

Răspuns
Oana 12 septembrie 2009 - 6:43

combinatia ciocolata si menta este preferata mea…..unde ai gasit sirop de menta?

Răspuns
Miha 12 septembrie 2009 - 7:38

Multumesc Alison! Am tortalit pentru musafirii mei. 🙂

Răspuns
Miha 12 septembrie 2009 - 7:39

Multumesc Miki! Pup!

Nu mi-ai spus…vii sau nu? :))

Răspuns
Miha 12 septembrie 2009 - 7:40

Ellis,imi pare rau ca nu te pot servi cu o feliuta decat virtual. A fost foarte bun,intr-adevar. 🙂

Răspuns
Miha 12 septembrie 2009 - 7:41

Oana,sirop de menta am gasit in Kaufland. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: