Reteta Pizza cu spanac
Ingrediente
- Aluat de pizza:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- ~250 ml apa calduta
- 2-3 linguri ulei de masline
- In plus:
- suc de rosii pentru uns blatul
- spanac
- parmezan
- cascaval
Astazi parasim zona prajiturilor de casa si va aduc o reteta de mancare. Am lipsit cam mult din aceasta zona si asta nu pentru ca noi astia de la Dulciuri fel de fel nu mancam si mancare :)))) ci pentru ca ai mei prefera mancaruri ce deja le-am publicat pe blog sau nu pot fi pozate 😀 Dar am facut zilele trecute o pizza cu spanac atat de buna incat am zis ca e musai sa v-o arat si voua. E simplu de facut si super-delicioasa! 😉
Mod de preparare Pizza cu spanac:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
- In functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca putina apa, nu mai mult de 50 ml
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine punand ingredientele in cuva in ordinea indicata
- Se poate folosi si drojdie proaspata, dar in acest caz trebuie facuta mai intai o maia (dizolvati drojdia in putina apa si faina), apoi o amestecati cu restul ingredientelor
Aceasta cantitate de aluat este suficienta pentru 2 blaturi de pizza, de circa 30 cm diametru sau pentru tava mare de aragaz (cea din dotarea standard). Eu am facut o pizza cu spanac si o pizza cu sunca si cascaval.
Aluatul se intinde cu mana, direct in tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putin malai. Se unge cu suc de rosii aromat dupa gust cu usturoi si oregano.
Spanacul se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri parmezan ras si putina sare, apoi se intinde pe toata suprafata blatului de pizza. Se acopera cu un strat bun de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.
- cascavalul se poate inlocui cu mozzarella
Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pana pizza cu spanac este gata si usor rumenita.
- verificati sa fie si aluatul copt ridicand de coltul hartiei de copt
Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
2 comentarii
Arata delicios!
Bravo, Miha
:*
Multumesc! :*