Desi de obicei prefer sa fac salata de vinete dupa reteta clasica, cu sau fara maioneza, am raspuns provocarii unui prieten drag de a incerca aceasta reteta de salata de vinete fara maioneza. Initial am fost sceptica, dar pana la final va spun cu mana pe inima ca rau nu mi-a parut. Dupa ce am terminat-o de facut si am gustat am zis: „hmm, e buna. Merge!” Dupa vreo 2 ore de stat la frigider am zis: „hmmm, da’ chiar e buna! Chiar foarte buna!” 🙂 A doua zi… am mancat-o toata! 😀
INGREDIENTE
- 1 kg vinete (coapte si scurse)
- 3 linguri pasta tahini
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 200 g iaurt grecesc
- 4 linguri ulei de masline
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa rosie
- patrunjel verde
- sare dupa gust
Mod de preparare Salata de vinete fara maioneza:
Vinetele coapte, curatate si scurse bine de lichidul amar le-am tocat si le-am pus intr-un castron.
Intr-un bol am amestecat pasta tahini cu suc de lamaie, ulei de masline, usturoiul dat prin presa, ceapa tocata marunt si iaurtul grecesc. Am adaugat putina sare si am amestecat bine pana la omogenizare.
Am adaugat sosul peste vinetele tocate si am amestecat. Am adaugat si putin patrunjel verde tocat si am potrivit gustul de sare.
In acest moment salata de vinete este gata.
Este o salata simpla, rapida (daca avem vinetele gata coapte si scurse 🙂 ) si grozav de gustoasa. A iesit atat de cremoasa si buna, nici nu spui ca nu are maioneza.
De retinut este ca puteti jongla cu ingredientele dupa gustul si placul vostru. In aceasta reteta pasta tahini este cea care da gustul deosebit. Puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cum va place. Iaurtul grecesc il puteti inlocui cu iaurt simplu, mai putin gras, pentru o salata de vinete dietetica. Puteti renunta la ceapa daca nu va place si adaugati mai mult usturoi. Evident, si patrunjelul poate lipsi din reteta, desi ii da un gust bun si o savoare aparte.
Cu alte cuvinte, aveti liber la joaca! 😀
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL