Cea mai buna metoda de a ne bucura de gustul sau si la iarna (si pana la iarna, chiar!) e sa facem sirop de menta. Eu pun si putina menta la uscat, sa fie acolo pentru cazuri exceptionale 😀 dar varianta siropului imi place cel mai tare. Se poate servi diluat cu apa plata sau minerala, ca adaos in limonada sau la diverse creme pentru prajituri.
Nu are culoarea si nici gustul intens ca si cel din comert, dar este racoritor si gustos!
INGREDIENTE
- 150 g frunze de menta
- 500 g zahar
- 500 ml apa
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare Sirop de menta:
Menta se spala si se rup frunzele de pe tulpini. Se pot pune si bucatile de tulpina dinspre varfuri, cele fragede si subtiri.
Apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga menta si se fierbe putin, 2-3 minute, cat menta se inmoaie si isi schimba culoarea. Se da doparte de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa la infuzat, pana ajunge la temperatura camerei.
Cand infuzia de menta s-a racit o strecuram. Punem din nou in cratita, adaugam zaharul si zeama de lamaie si punem din nou la fiert. Fierbem siropul cca 10 minute.
Siropul fierbinte se toarna in sticle curate si sterilizate, dupa care se lasa sa se raceasca in voie.
Sa va fi de folos! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL