Astazi va aduc niste rulouri de pizza, dupa cum le-au zis ai mei. Putem sa le spunem si rulori aperitiv sau rulouri cu sunca si cascaval, dar chiar nu conteaza asta. Pana la urma, este o reteta foarte versatila si puteti folosi orice umplutura doriti, aveti si va place.
Pentru aluat am facut un aluat simplu de pizza, la care am inlocuit apa cu lapte. Acesta se poate inlocui cu aluat de foietaj, in cazul in care va doriti o varianta super rapida. In loc de sosul de rosii care se foloseste de obicei la pizza, am folosit crema de branza Tirokafteri facuta in casa, iar pentru umplutura sunca de pui si cascaval. Mai puteti adauga masline feliate, boabe de porumb sau bucatele de ardei, optiunile sunt nelimitate 🙂

INGREDIENTE
- Aluat:
- 600 g faina
- 400 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui)
- Umplutura:
- crema de branza pentru uns aluatul
- cascaval
- sunca de pui
Mod de preparare Rulouri de pizza – reteta Pizza Rolls:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine punand ingredientele in cuva in ordinea indicata
Modelare rulouri:
Aluatul se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie creptunghiulara, subtire de cca 0.5 cm. Se unge cu crema de branza, se presara cascaval ras, din belsug. Deasupra se presara bucatele de sunca. Foaia de aluat se ruleaza pe latura cea mai lunga, cat mai strans posibil. Ruloul astfel obtinut se taie felii de cca 2 cm grosime. Feliile se aseaza in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus.
Tava se da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci. Daca nu le vreti reci, se pot incalzi la microunde.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
O reteta foarte buna, chiar eu am incercat-o, recomand!
Multumesc 🙂
Cremă de brânză ați amestecat-o cu sos de roșii? Rulourile au în mod evident suc de roșii care nu apare în rețetă….
Am specificat in reteta ca „In loc de sosul de rosii care se foloseste de obicei la pizza, am folosit crema de branza Tirokafteri facuta in casa”. Reteta o gasesti aici: https://dulciurifeldefel.ro/tirokafteri-crema-de-branza-greceasca/