Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi s-a dat startul la limonada, cea mai delicioasa bautura racoritoare. Ne place si limonada cu capsuni, chiar si cea cu lavanda, dar dintre toate limonada cu miere si menta este preferata.
INGREDIENTE
- 250 ml suc de lamaie proaspat stors
- 250 g miere
- 100-125 ml apa
- coaja rasa de lamaie
- frunze de menta
Pentru aceasta reteta de limonada, vom avea nevoie de 4 ingrediente:
- Lamai proaspete – de preferat ar fi sa folositi lamai cu coaja netratata, dar nu este absolut necesar. Asta deoarece vom folosi si coaja rasa de lamaie. Puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de intens va doriti sa fie gustul limonadei
- Miere – de obicei folosesc miere poliflora, dar puneti de care aveti si va place. Desigur, se poate inlocui cu zahar, zahar brun sau indulcitor. Daca doriti mai dulce, puteti pune mai mult decat am specificat eu in reteta
- Menta – noi avem in gradina o tufa dedicata, dar daca voi nu aveti, gasiti la supermarket
- Apa – plata sau minerala, in functie de preferinta voastra
Mod de preparare Limonada cu miere si menta:
Mai intai vom prepara un sirop de lamaie si miere pentru limonada. Un sirop concentrat, cu gust intens de lamaie si subtil de menta. Acest sirop il pastrati la frigider, in sticla cu capac si folositi din el cand doriti sa serviti o limonada delicioasa. Puteti face doar un pahar sau o carafa, mai concentrata sau mai „lunga” , in functie de gusturi si necesitati.
Radem coaja lamailor bine spalate si uscate. Ce ramane pastram la borcan pentru retete de prajituri diverse si delicioase. Stoarcem lamaile. Eu personal reglez storcatorul de citrice astfel incat sa colectez si o parte din pulpa.
In functie de cat suc am obtinut, cantarim aceeasi cantitate de miere intr-o craticioara si apa, jumatate din cantitatea de suc. La 250 ml suc de lamaie vom pune 250 g miere si 100-125 ml apa. Adaugam in craticioara coaja rasa de lamaie si cateva frunze de menta.
Punem la fiert, pana se infierbanta (pana pisca la deget 😀 ) si mierea se topeste. Dam deoparte si lasam la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Strecuram siropul de coaja de lamaie si frunzele de menta si adaugam sucul de lamaie.
Folositi cat aveti nevoie, ce ramane puneti la frigider.
Pofta buna si sa va fie de folos! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Faceook la DULCIURI FEL DE FEL