Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

de Miha
808 vizualizări
Tort cu mousse de fructe si ciocolata alba

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu, impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut, cu care am sperat ca ii voi incanta… tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Mie mi-a placut, sper ca si lor :)))

Tort cu ciocolata si mure

Tort cu mousse de fructe si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata alba si mure:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia. Dam la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam restul de frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Mousse de mure:

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba, iar la sfarsit incorporam si piureul de mure.

Murele le-am facut piure in blender, apoi le-am trecut prin sita, sa nu aiba seminte, m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala, dar a fost bun si aromat.

In tava de tort in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata alba, apoi cel de mure. Acoperim cu blatul copt si racit, invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort, punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o “desfacem” cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Am ornat cu frisca si mure.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

28 comentarii

florena's cakes 10 septembrie 2009 - 13:06

hmm… arata tare bine tortul,felicitari sincere!:)

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 13:07

Multumesc Florena! 🙂

Răspuns
Livia 10 septembrie 2009 - 13:18

Dupa ce ca arata cum arata, gustul cred ca e nebunie, se salveaza reteta! Multumesc Miha!

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 13:21

Multumesc mult de aprecieri Livia! Ti-am facut si eu o vizita si am gasit la tine numai minunatii. 🙂

Răspuns
MIMI 10 septembrie 2009 - 13:39

Miha,ce combinatie super!

Răspuns
Niko 10 septembrie 2009 - 14:03

Mai nu stiu cum a fost la gust dar aspectul e de milioane!!!

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 14:07

Da Mimi,a fost o combinatie reusita. Sper ca Natalia e de acord cu mine. :))

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 14:07

Multumesc Niko!

Răspuns
Nati 10 septembrie 2009 - 14:09

Iaka si confirmarea :)) a fost intr-adevar un tort absolut delicios!!! Sa va zica si domnisoarele degustatoare, care si-au infipt degetelele in minunatia de decor. 😀

Răspuns
gaby_d 10 septembrie 2009 - 14:42

ce minunat arata!
ce pofta mi-ai facut!!!

Răspuns
Oana 10 septembrie 2009 - 14:57

Foarte frumos tort!

Răspuns
Flori 10 septembrie 2009 - 16:59

ce frumusete…. pot sa fiu si eu musafir la tine? felicitari!

Răspuns
micki 10 septembrie 2009 - 17:42

Tare bine arata…felicitari!!!!!

Răspuns
nana 10 septembrie 2009 - 18:04

deja l/am adaugat pe lista mea la favorite. nu ne mai slabesti cu bunatatile. mersi!

Răspuns
Cami -Camila-Witt.... 10 septembrie 2009 - 18:13

Gata, ma las de meserie ! ma mut la tine ! O seara placuta ! Cami

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 19:25

Natalia,aprecierile tale sunt cele mai valoroase! 🙂

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 19:26

Gaby,multumesc! Cu drag te-as pofti la o portioara daca as putea. Si daca ar mai fi. :))

Răspuns
alison 11 septembrie 2009 - 4:46

wow,te-ai intilnit cu natalia,ce ma bucur!tortul e absolut minunat!te pup si numai bine!

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 7:13

Multumesc Alison! Te pupam si noi!

Răspuns
Mihaela-Mirela 11 septembrie 2009 - 8:03

Vrei sa-ti fac o vizita? 😀 Foarte bine arata si cred c-a fost foarte delicios. Pusici

Răspuns
Roz_bonbon 11 septembrie 2009 - 8:05

Felicitari pentru desemnarea ca fiind BLogul cel mai gustos!
Nici nu ma mira , deoarece cu asemenea retete…hmmmm, iti lasa gura apa…
Superb tort!

Răspuns
Roz_bonbon 11 septembrie 2009 - 8:06

Te si trec la blogurile preferate 🙂

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 8:24

Miki,te astept cu drag! 🙂 Serios vorbesc. 🙂

Răspuns
Miha 11 septembrie 2009 - 8:27

Multumesc Betty! Ma simt onorata!

Răspuns
Goldielocks 13 septembrie 2009 - 15:55

Absolut divin!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2009 - 19:00

Multumesc Amalia!

Răspuns
raluka 6 octombrie 2011 - 13:09

Buna ziua! Doresc sa fac acest tort si neaparat sa il decorez la fel;dar vreau sa va intreb daca pot folosi mure din congelator;stiu ca pt crema le pot folosi, dar pt decor?nu vor lasa apa?va rog sa imi spuneti.

Răspuns
Miha 6 octombrie 2011 - 15:53

Raluka, le poti lasa putin la temperatura camerei apoi sa le pui pe tort. Sa ai mult spor!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: