Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni

de Miha
7856 vizualizări
Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni

Haideti sa vedeti cat de repede si usor se face acest Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni. Teoretic, este bun de servit dupa cateva ore de stat la frigider, pana se imbina si se „aseaza” toate aromele, dar in practica (mai ales daca sunt si pofticiosi prin preajma) e tare bun si servit imediat.

Inainte de a trece la reteta inca un lucru as vrea sa va mai spun: faceti portie dubla! N-o sa va para rau! 😉

Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni

Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni

Haideti sa vedeti cat de repede si usor se face acest Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni. Teoretic, este bun… Torturi tort tiramisu cu crema de fistic European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 24 piscoturi
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g pasta de pistic (din comert)
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Pentru finisat:
  • fistic tocat
  • capsuni

Mod de preparare Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni:

Crema de fistic cu mascarpone:

In bolul mixerului sau intr-un castron incapator punem smantana pentru frisca, mascarpone, crema de fistic si zaharul pudra vanilat. Mixam totul pana crema devine omogena si pufoasa. Este atat de fina si delicioasa, aproape ca iti vine sa o mananci asa simpla!

  • nu insistati prea mult cu mixarea, exista riscul sa se taie
  • puteti pune mai multa crema de fistic, daca va place mai dulce si cu gust mai intens

Crema asta ar merge tare bine si la un Desert la pahar 😉

Asamblare:

Intr-o tava cu inel detasabil sau intr-un inel pentru montare asezat pe un platou punem un strat de piscoturi insiropate

  • pentru insiropare puteti folosi cafea sau sirop de zahar ars sau zeama de compot, orice va place voua
  • in loc de capsuni puteti pune zmeura sau afine sau orice alte fructe de sezon
  • am folosit un inel de montare fixat la 18 cm diametru, dar puteti folosi si o forma patrata sau dreptunghiulara

Punem jumatate din cantitatea de crema de fistic cu mascarpone in strat uniform si acoperim cu un strat de capsuni taiate in bucatele. Continuam cu al doilea strat de piscoturi insiropate si restul de crema. Invelim bine in folie alimentara si dam la rece pentru 2-3 ore.

Inainte de servire finisam cu fistic tocat si capsuni.

Tort Tiramisu cu crema de fistic si capsuni

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns