Evident ca titlul retetei de astazi este un joc de cuvinte 😀 dar acest fel de mancare chiar arata ca un tort si poate fi servit fara probleme la o masa festiva, la o masa „mai altfel” decat cea obisnuita, de zi cu zi 😉
Ingrediente
- 15 tuburi cannelloni
- Pentru umplutura:
- 500 g pulpa de porc si vita (tocata, in cantitati egale)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 cutie rosii in suc
- 1 pahar de vin
- sare si piper
- busuioc verde
- usturoi
- Pentru sosul Bechamel:
- 100 g unt
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte
- sare si piper
- nucsoara
- 100 g cascaval
Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne:
Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. Adaugam vinul si rosiile din conserva (pasate cu tot cu suc). Condimentam dupa gust cu sare si piper si lasam la fiert la foc mic. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si busuiocul tocat.
Pentru sosul Bechamel topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Punem din nou pe foc si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, dam deoparte si lasam la racit.
Intre timp punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba punem tuburile de cannelloni, pe rand, sa nu se suprapuna, si le fierbem 2 minute, atat cat sa se inmoaie putin si sa poata fi taiate, fara sa se sfarame. Le scoatem cu o paleta intr-o strecuratoare, apoi le taiem in jumatate.
Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) punem un strat de sos Bechamel, tuburile de cannelloni pe care le umplem cu ajutorul unei lingurite. Puteti sa folositi si un posh, dar o sa aveti mai mult de spalat 😀 Acoperim totul cu sosul Bechamel ramas si dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta. Este foarte bun servit cald, dar daca doriti sa taiati felii aratoase trebuie lasat sa se raceasca.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Foarte faina ideea! Eu ma cam lovesc de lipsa de energie cand vine vorba de umplut caneloanele :)) Arata grozav! Seara frumoasa, Miha!
Prima oara cand fac dupa aceasta reteta, foarte bun