Retete culinare / Salate

Salata cu naut crocant

Salata cu naut si avocado

Pentru noi astia mai mari am facut o salata cu naut crocant si ne-a placut. Baietelul a mancat doar naut crocant, fetita doar porumb si oua :)))) Important e ca ne-am saturat fiecare cu cate ceva :))

Daca omiteti ouale puteti face aceasta salata cu naut crocant si in zilele de post, va asigur ca e foarte gustoasa si satioasa 😉

Salata cu naut si avocado

Ingrediente

  • oua de prepelita posate
  • naut crocant
  • boabe de porumb
  • 1 avocado bine copt
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare Salata cu naut crocant:

Mai intai vom prepara nautul crocant dupa aceasta reteta. De aceasta data am folosit naut din conserva, gata fiert.

Nautul se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se rastoarna apoi intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei, fulgi de ardei iute si piper. Se adauga ulei de masline si se amesteca bine, astfel incat fiecare boaba de naut sa fie bine acoperita de condimente. Se rastoarna nautul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana nautul devine crocant.

Intre timp vom prepara si ouale de prepelita posate.

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale cca 1 minut, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Avocado il taiem in jumatate, scoatem samburele si cu o lingura despindem pulpa de coaja. Taiem felii.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru salata, punem putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Ouale se pot amesteca si ele in salata sau le serviti separat.

Pofta buna! 😉 Si nu uitati painea prajita! :))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Claudia says:

    Aseara am pus naut la inmuiat. Deci se stie ce urmeaza azi … naut crocant! Multumesc pentru idee 🙂

  2. Flori says:

    Îmi plac toate ingredientele din această salată! Mulţumim, Miha!

  3. Mmmm…delicios!

  4. foarte bun si foarte sanatos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pizza cu spanac

Pizza cu spanac

Astazi parasim zona prajiturilor de casa si va aduc o reteta de mancare. Am lipsit cam mult din aceasta zona si asta nu pentru ca noi astia de la Dulciuri fel de fel nu mancam si mancare :)))) ci pentru ca ai mei prefera mancaruri ce deja le-am publicat pe […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]