Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da’ simpla de tot. Grozav de buna pntru micul dejun, dar si nu vor fi refuzate nici la celelalte mese ale zilei, va asigur! 😉 Daca vti alege sa le faceti pe felii mici de paine, cum ar fi bagheta frantuzeasca, vor fi o adevarata incantare ca aperitiv la o masa festiva.
Poate va veti intreba de ce sau cum o reteta cat se poate de simpla va deveni si mai simpla? Haideti sa vedeti! 😉
INGREDIENTE
- felii de paine
- rosii
- usturoi
- ulei de masline
- busuioc verde sau uscat
- mozzarella
- sare
NOTE
Cantitatile sunt orientative, in functie de cate felii de paine veti folosi
Mod de preparare Bruschete cu rosii si mozzarella:
Painea sau bagheta de paine se feliaza, felii nu foarte subtiri, dar nici foarte groase.
- pentru varianta (si mai) simpla puteti cumpara paina gata feliata 😉
Asezati feliile in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, si ungeti fiecare felie de paine cu putin ulei de masline. Dati tava la cuptor si prajiti usor feliile de paine.
Intre timp taiati rosiile in cubulete si puneti intr-un castron. Adaugati sare, usturoi zdrobit si busuioc verde sau uscat, toate dupa gust.
- pentru un rezultat super delicios folositi rosii bine coapte si dulci sau rosii cherry
- daca va place, se poate pune ceapa in loc de usturoi sau si una si alta
Pentru varianta (si mai) simpla, puteti omite pasul cu prajirea feliilor de paine si adaugati uleiul peste rosii. Exact, intocmai ca la salata de rosii! 😀 Dupa gustul meu, ies cam prea crocante si pana la urma, rezultatul final este delicios in orice mod alegi sa faci aceasta reteta.
Compozitia de rosii se repartizeaza pe fiecare felie de paine, scurgand excesul de zeama. Puneti peste fiecare felie bucati de mozzarella proaspata (sau cascaval) si dati la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste mozzarella si feliile de paine se prajesc usor.
Se servesc calde! Minunate aceste bruschete cu rosii!
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL