Aluat pentru Eclere si Choux – reteta simpla

de Miha
30690 vizualizări
Aluat pentru eclere si choux

Reteta de astazi este reteta de aluat pentru eclere pe care o fac de obicei, la care am schimbat modul de coacere. Am vazut asta la Robert si m-a incantat ideea, nemaifiind nevoie sa tot schimbi temperaturile si sa fii cu ochii pe ceas 😀 Poate ca veti fi sceptici, va cred pentru ca si eu am fost 😀 dar va asigur ca ies niste coji de eclere foarte bune, crocante si goale pe dinauntru. Numai bune de umplut cu o crema de ciocolata cu mascarpone sau cu o crema de vanilie… 😉

Aluat pentru eclere si choux

Aluat pentru Eclere si Choux - reteta simpla

Reteta de astazi este reteta de aluat pentru eclere pe care o fac de obicei, la care am schimbat modul de coacere.… Retete de baza aluat pentru eclere, coji de eclere European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 85 g unt
  • 170 g faina
  • un praf de sare
  • 4 oua

Mod de preparare Aluat pentru Eclere si Choux:

Se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Aluatul se va strange, iar pe fundul cratitei va ramane pelicula de aluat.

Lasam sa se raceasca, timp in care aluatul se va mai intari. Mixam usor, sa desfacem compozitia, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

  • in functie de marimea oualor, incepeti cu 4 oua si daca mai este necesar mai adaugati un ou. Aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge.
  • in reteta sa, Robert spune ca se folosesc 200 g oua. In medie un ou cantareste 50 g, daca sunt mici pot cantari cca 40 g

Aluatul se pune intr-un posh si se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt, pentru eclere bastonase de cca 8-10 cm lungime, pentru choux-uri rozete. Se pudreaza cu zahar pudra si se da tava la cuptor la 175 grade, cuptor electric fara ventilatie, caldura jos si sus. Se coc pana sunt frumos crescute si rumenite, in jur de 30-35 de minute.

  • nu deschideti cuptorul pe parcursul coacerii
  • pentru spritat aluatul am folosit un dui metalic, in forma de stea, mare

Imediat ce tava se scoate din cuptor, cojile de eclere se intorc invers si se gauresc din loc in loc (2-3 gauri) cu o scobitoare sau bat de frigarui.

Aluat pentru eclere si choux

Se pun pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se umplu cu crema preferata.

Sa va fie de folos!

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

TUNDUC Florica 20 septembrie 2022 - 21:08

Sint grozave abia astept sa le incerc.

Răspuns
TUNDUC Florica 20 septembrie 2022 - 21:09

Sint grozave o sa le fac cu siguranța

Răspuns
Dan 24 septembrie 2022 - 9:40

O sa le incerc si eu.

Răspuns
Izabela 20 noiembrie 2022 - 15:51

Deci dacă nu ai cuptor electric, n-ai nici o șansă să-ți iasă.. 😕

Răspuns

Lasă un comentariu