V-am mai povestit eu voua ca verdele nu este culoarea preferata a copiilor mei, mai ales in mancare. Dar eu tin mortis sa-i mai pacalesc cu cate ceva verde, fie si in portii mici 😉 Asa am facut si cu aceste paste cu sos de leurda si nu pot sa nu ma gandesc ca au patit ca-n bancul ala… „verde, dar nu prea verde, dar totusi verde” :))))))
Ingrediente
- Pentru sosul cu leurda:
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- ~300 ml lapte
- 2 linguri smantana
- sare si piper
- cateva fire de leurda
- In plus:
- paste, dupa preferinta
Mod de preparare Paste cu sos de leurda:
Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam smantana si leurda tocata si omogenizam.
Intre timp fierbem si pastele in apa cu sare. Dupa ce au fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le amestecam cu sosul de leurda.
Pofta buna! 😉
9 comentarii
Imi ploua in gura… Si cum sunt dotata la congelator cu leurda, zic sa ma pun pe treaba!
Leurda e atat de buna si da o culoare atat de frumoasa….Primavara imi place sa fac humus si pun leurda, mixez in blender. Iasa un verde primavaratic….Imi place reteta ta.
paste si leurda? In teorie nu suna prea bine combonatia.
de ce?
Nu e adevarat. Leurda are gust de usturoi. Pastele merg foarte bine gatite cu usturoi si alte ingrediente. Asa ca….
Asteptam de cava timp o alta reteta pentru paste. Simteam nevoia sa incerc sia lt sos pentru ele, dar nu aveam nicio idee. Acum e sezonul ideal pentru reteta ta cu leurda. O sa incerc in week-end!
Nu am mancat niciodata pate de genul, dar chiar ma-ai facut curios acum.
Foarte bune
Foarte interesant! merita incercat