Paste cu sos de leurda

de Miha
1012 vizualizări
Sos de leurda cu paste

V-am mai povestit eu voua ca verdele nu este culoarea preferata a copiilor mei, mai ales in mancare. Dar eu tin mortis sa-i mai pacalesc cu cate ceva verde, fie si in portii mici 😉 Asa am facut si cu aceste paste cu sos de leurda si nu pot sa nu ma gandesc ca au patit ca-n bancul ala… “verde, dar nu prea verde, dar totusi verde” :))))))

Sos de leurda cu paste

Ingrediente

  • Pentru sosul cu leurda:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • ~300 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva fire de leurda
  • In plus:
  • paste, dupa preferinta

Mod de preparare Paste cu sos de leurda:

Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam smantana si leurda tocata si omogenizam.

Intre timp fierbem si pastele in apa cu sare. Dupa ce au fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le amestecam cu sosul de leurda.

Pofta buna! 😉

Paste cu sos de leurda

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Simona 4 mai 2015 - 20:29

Imi ploua in gura… Si cum sunt dotata la congelator cu leurda, zic sa ma pun pe treaba!

Răspuns
Laura 5 mai 2015 - 17:29

Leurda e atat de buna si da o culoare atat de frumoasa….Primavara imi place sa fac humus si pun leurda, mixez in blender. Iasa un verde primavaratic….Imi place reteta ta.

Răspuns
raresm 9 mai 2015 - 0:17

paste si leurda? In teorie nu suna prea bine combonatia.

Răspuns
Miha 9 mai 2015 - 0:47

de ce?

Răspuns
Laura 10 mai 2015 - 10:37

Nu e adevarat. Leurda are gust de usturoi. Pastele merg foarte bine gatite cu usturoi si alte ingrediente. Asa ca….

Răspuns
Inchirieri microbuze 19 mai 2015 - 17:24

Asteptam de cava timp o alta reteta pentru paste. Simteam nevoia sa incerc sia lt sos pentru ele, dar nu aveam nicio idee. Acum e sezonul ideal pentru reteta ta cu leurda. O sa incerc in week-end!

Răspuns
Service GSM 23 mai 2015 - 13:53

Nu am mancat niciodata pate de genul, dar chiar ma-ai facut curios acum.

Răspuns
Service GSM 9 noiembrie 2017 - 12:09

Foarte bune

Răspuns
Schimbare Sticla 31 ianuarie 2018 - 16:39

Foarte interesant! merita incercat

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: