Gogosi de tot felul

de Miha
385 vizualizări
Gogosi pufoase

Reteta Gogosi de tot felul

Gogosi pufoase

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina

Mod de preparare Gogosi de tot felul:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Aluatul se poate prepara si fara masina de paine, framantandu-se manual.

Intindem o foaie groasa de 1 cm-1.5 cm, dupa care incepem sa decupam diverse forme, in functie de dorinta copilului 🙂 Noi am facut floricele, stelute si cercuri. Iar la sfarsit am facut si niste minciunele 🙂 Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare, pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.

Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire, nu pricepea el cum poate minti o gogoasa :)))

Toate formele taiate si invartite 🙂 din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc, pe ambele parti. Se pudreaza cu zahar din belsug.

Bune si pufoase! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

catalinakolker 9 septembrie 2009 - 11:10

delicioase !

Răspuns
diamond 9 septembrie 2009 - 11:11

ai, ai, ce inghit in sec! n-am ami papat gogosi de multa vreme! 😀 situ tau e pericol pt siluata mea! numai delicii! 😀

Răspuns
Oana 9 septembrie 2009 - 12:52

ce pofta mi-ai facut, insa trebuie sa zic pas la reteta asta pentru ca tocmai am facut o prajitura cu fructe si ar fi prea multe calorii pentru o zi. Insa promit ca o incerc pentru ca nu am mai folosit crema de unt la gogosi. Pup

Răspuns
Miha 9 septembrie 2009 - 14:38

Multumesc Catalina! Ai dreptate,asa au fost! 🙂

Răspuns
Miha 9 septembrie 2009 - 14:40

Multumesc Diamond! 🙂 Privitul nu ingrasa mey…mai ales daca la inceput servesti coniacul ala din antetul blogului…:)))

Răspuns
Miha 9 septembrie 2009 - 14:41

Oana,nici eu n-am mai folosit,dar rezultatul a fost delicios. 🙂

Răspuns
ellis 9 septembrie 2009 - 17:59

buneeee…buneeeeee!

Răspuns
Cami -Camila-Witt.... 9 septembrie 2009 - 21:06

Ce pufosenie si mumosenie ai facut tu acolo. Parca pentru un moment am simtit zapada rece si mirosul placut de scortisoara si un vin bun fiert..yammiii. O zi buna! Cami

Răspuns
Mirela 9 septembrie 2009 - 21:18

Miha,super arata!!!Dar daca nu am aici unt din acela Mili,pot folosi altul?:)..si ce gramaj are?
Te pup dulce si ce sa mai zic..sti tu…mii de FELICITARI pt atatea bunatati!!!:))

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 8:12

Asa este Ellis. Te invit la o gogoasa? 🙂

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 8:13

O zi buna si tie draga Cami!

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 8:39

Mirela,de fiecare data cand fac cate ceva “aluatos” :)) ma gandesc la tine. 😉

M-am uitat acum pe cutia cu crema de unt. Gramajul e de 180 g,din care 30% unt restul smantana si alte “rahatele” ce mai baga astia in ele.
Ma gandesc ca poti inlocui cu unt si smantana sau daca ti-e mai comod cu crema de branza Philadelphia.

Pup si o zi buna!

Răspuns
Alex Mazilu 10 septembrie 2009 - 11:17

f bine arata…

Răspuns
Miha 10 septembrie 2009 - 11:20

Multumesc Alex!

Răspuns
mari 18 ianuarie 2013 - 18:04

Ce bine ca pot sa framant in masina de paine! Multumesc de reteta! Pupici!

Răspuns
mirela 19 ianuarie 2013 - 5:29

neata miha,nu am in casa decat o cutie almette cu smantana,crezi ca ar merge sa inlocuiesc crema de unt?am vazut ca ai recomandat crema philadelphia,eu nu am folosit-o niciodata asa ca nu prea stiu ce gust are,,,felicitari pt gogoselele astea frumoase si sunt convinsa ca sunt si delicioase,te imbratisez

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2013 - 8:23

Merge si crema Philadelphia, dar poti inlocui cu unt si 1 lingura de smantana sau numai unt. 😉 Chiar si numai cu unt, te asigur ca vor iesi la fel de bune si pufoase. >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: