Aluat dulce

Gogosi de tot felul

Gogosi pufoase

Reteta Gogosi de tot felul

Gogosi pufoase

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
loading...

Mod de preparare Gogosi de tot felul:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Aluatul se poate prepara si fara masina de paine, framantandu-se manual.

Intindem o foaie groasa de 1 cm-1.5 cm, dupa care incepem sa decupam diverse forme, in functie de dorinta copilului 🙂 Noi am facut floricele, stelute si cercuri. Iar la sfarsit am facut si niste minciunele 🙂 Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare, pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.

Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire, nu pricepea el cum poate minti o gogoasa :)))

Toate formele taiate si invartite 🙂 din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc, pe ambele parti. Se pudreaza cu zahar din belsug.

Bune si pufoase! 🙂

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. ai, ai, ce inghit in sec! n-am ami papat gogosi de multa vreme! 😀 situ tau e pericol pt siluata mea! numai delicii! 😀

  2. ce pofta mi-ai facut, insa trebuie sa zic pas la reteta asta pentru ca tocmai am facut o prajitura cu fructe si ar fi prea multe calorii pentru o zi. Insa promit ca o incerc pentru ca nu am mai folosit crema de unt la gogosi. Pup

  3. Multumesc Catalina! Ai dreptate,asa au fost! 🙂

  4. Multumesc Diamond! 🙂 Privitul nu ingrasa mey…mai ales daca la inceput servesti coniacul ala din antetul blogului…:)))

  5. Oana,nici eu n-am mai folosit,dar rezultatul a fost delicios. 🙂

  6. buneeee…buneeeeee!

  7. Ce pufosenie si mumosenie ai facut tu acolo. Parca pentru un moment am simtit zapada rece si mirosul placut de scortisoara si un vin bun fiert..yammiii. O zi buna! Cami

  8. Miha,super arata!!!Dar daca nu am aici unt din acela Mili,pot folosi altul?:)..si ce gramaj are?
    Te pup dulce si ce sa mai zic..sti tu…mii de FELICITARI pt atatea bunatati!!!:))

  9. Asa este Ellis. Te invit la o gogoasa? 🙂

  10. O zi buna si tie draga Cami!

  11. Mirela,de fiecare data cand fac cate ceva „aluatos” :)) ma gandesc la tine. 😉

    M-am uitat acum pe cutia cu crema de unt. Gramajul e de 180 g,din care 30% unt restul smantana si alte „rahatele” ce mai baga astia in ele.
    Ma gandesc ca poti inlocui cu unt si smantana sau daca ti-e mai comod cu crema de branza Philadelphia.

    Pup si o zi buna!

  12. f bine arata…

  13. Multumesc Alex!

  14. Ce bine ca pot sa framant in masina de paine! Multumesc de reteta! Pupici!

  15. mirela says:

    neata miha,nu am in casa decat o cutie almette cu smantana,crezi ca ar merge sa inlocuiesc crema de unt?am vazut ca ai recomandat crema philadelphia,eu nu am folosit-o niciodata asa ca nu prea stiu ce gust are,,,felicitari pt gogoselele astea frumoase si sunt convinsa ca sunt si delicioase,te imbratisez

    • Merge si crema Philadelphia, dar poti inlocui cu unt si 1 lingura de smantana sau numai unt. 😉 Chiar si numai cu unt, te asigur ca vor iesi la fel de bune si pufoase. >:D<

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]

Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ne place cozonacul si intotdeauna le-am facut alor mei cozonac moldovenesc, asa cum ne facea mama acasa. Pufos, cu multa umplutura de nuca si cacao. Baigli cu nuca n-am facut niciodata, nu stiu din ce motive, desi mai tot timpul m-am intalnit cu reteta. Asa ca mi-am zis, daca tot […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]