Aluat dulce

Gogosi de tot felul

Gogosi pufoase

Reteta Gogosi de tot felul

Gogosi pufoase

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
loading...

Mod de preparare Gogosi de tot felul:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Aluatul se poate prepara si fara masina de paine, framantandu-se manual.

Intindem o foaie groasa de 1 cm-1.5 cm, dupa care incepem sa decupam diverse forme, in functie de dorinta copilului 🙂 Noi am facut floricele, stelute si cercuri. Iar la sfarsit am facut si niste minciunele 🙂 Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare, pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.

Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire, nu pricepea el cum poate minti o gogoasa :)))

Toate formele taiate si invartite 🙂 din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc, pe ambele parti. Se pudreaza cu zahar din belsug.

Bune si pufoase! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. delicioase !

  2. ai, ai, ce inghit in sec! n-am ami papat gogosi de multa vreme! 😀 situ tau e pericol pt siluata mea! numai delicii! 😀

  3. ce pofta mi-ai facut, insa trebuie sa zic pas la reteta asta pentru ca tocmai am facut o prajitura cu fructe si ar fi prea multe calorii pentru o zi. Insa promit ca o incerc pentru ca nu am mai folosit crema de unt la gogosi. Pup

  4. Multumesc Catalina! Ai dreptate,asa au fost! 🙂

  5. Multumesc Diamond! 🙂 Privitul nu ingrasa mey…mai ales daca la inceput servesti coniacul ala din antetul blogului…:)))

  6. Oana,nici eu n-am mai folosit,dar rezultatul a fost delicios. 🙂

  7. buneeee…buneeeeee!

  8. Ce pufosenie si mumosenie ai facut tu acolo. Parca pentru un moment am simtit zapada rece si mirosul placut de scortisoara si un vin bun fiert..yammiii. O zi buna! Cami

  9. Miha,super arata!!!Dar daca nu am aici unt din acela Mili,pot folosi altul?:)..si ce gramaj are?
    Te pup dulce si ce sa mai zic..sti tu…mii de FELICITARI pt atatea bunatati!!!:))

  10. Asa este Ellis. Te invit la o gogoasa? 🙂

  11. O zi buna si tie draga Cami!

  12. Mirela,de fiecare data cand fac cate ceva „aluatos” :)) ma gandesc la tine. 😉

    M-am uitat acum pe cutia cu crema de unt. Gramajul e de 180 g,din care 30% unt restul smantana si alte „rahatele” ce mai baga astia in ele.
    Ma gandesc ca poti inlocui cu unt si smantana sau daca ti-e mai comod cu crema de branza Philadelphia.

    Pup si o zi buna!

  13. f bine arata…

  14. Multumesc Alex!

  15. Ce bine ca pot sa framant in masina de paine! Multumesc de reteta! Pupici!

  16. mirela says:

    neata miha,nu am in casa decat o cutie almette cu smantana,crezi ca ar merge sa inlocuiesc crema de unt?am vazut ca ai recomandat crema philadelphia,eu nu am folosit-o niciodata asa ca nu prea stiu ce gust are,,,felicitari pt gogoselele astea frumoase si sunt convinsa ca sunt si delicioase,te imbratisez

    • Merge si crema Philadelphia, dar poti inlocui cu unt si 1 lingura de smantana sau numai unt. 😉 Chiar si numai cu unt, te asigur ca vor iesi la fel de bune si pufoase. >:D<

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: