Pentru ca gatesc zilnic (asta in cazul in care nu fac sarmale! Ca ale tin vreo 3 zile! :)))) ) prefer de cele mai multe ori sa apelez la retete simple si rapide. Iar in week-end… cu atat mai mult, uit de retete culinare complicate! Si de cele mai multe ori pizza este salvarea mea! 😀 De aceasta data pizza cu ton 😉
Ingrediente
- Blat de pizza:
- ~500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 250 ml apa (sau lapte)
- 2 linguri ulei de masline
- Pentru topping:
- 1 conserva ton in suc propriu
- 1 ceapa
- parmezan ras
- Pentru sosul de rosii:
- 1/2 conserva de rosii in suc propriu
- sare si piper
- 2-3 catei usturoi
- busuioc si oregano
Mod de preparare Pizza cu ton:
Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri.
- Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie
- Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb
Sos de rosii:
Rosiile se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza pana la omogenizare.
Aluat:
Aluatul se poate prepara si la masina de paine. Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea enumerata, apoi se foloseste programul de framantare+dospire.
Pentru cine framanta manual: punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul cu mana in foaie subtire pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin malai. Ungem cu sos de rosii, acoperim toata suprafata cu bucati de ton si rondele de ceapa.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste.
Cat este fierbinte se presara cu putin parmezan ras, apoi se portioneaza.
Pofta buna!
5 comentarii
Mi-ai facut o pofta de mor, arata tare tare bine, pupici :*
Elle me plait beaucoup ta pizza, superbe!
Bisous
Preferata mea! Cui nu ii place pizza? Nu exista! Si poti sa faci rapdi o pizza cu orice ai in casa. E perfect. Dar, de cate ori se poate, aleg o pizza cu ton. E minunata!
Este foarte buna, mi-a iesit chiar foarte bine
Arata excelent