In ultima vreme v-am adus in atentie in general doar retete de prajituri. Azi m-am gandit sa parasesc cumva „zona mea de confort” si sa va propun cateva retete de post, mai exact supe-crema. La prepararea lor am avut parte de un ajutor strasnic, Oster Classic Chrome 😉
Oster Classic Chrome este un blender performant de mare putere, care iti va oferi rezultate excelente fie ca doresti sa prepari sosuri cremoase, supe-crema sau smoothie-uri proaspete.
Supa Crema de Ciuperci – de post, pregatita cu blenderul Oster
Ingrediente Supa crema de ciuperci:
- 250 g ciuperci Champignon
- 1 cartof
- 1 ceapa
- o bucatica de telina
- cimbru uscat
- sare si piper
Mod de preparare Supa crema de ciuperci:
Pune la fiert in apa cu putina sare telina, ceapa si cartoful. Cand sunt fierte adauga ciupercile si lasa la fiert cat este necesar. Nu cred sa fie mai mult de 10-15 minute.
Lasa supa sa se racoreasca, apoi rastoarna in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixeaza pana obtii o crema fina.
Rastoarna supa in boluri si serveste imediat cu felii de paine prajita stropite cu ulei de masline, frecate cu un catel de usturoi si presarate cu busuioc proaspat.
Supa Crema de Linte – de post, pregatita cu blenderul Oster
Ingrediente Supa Crema de Linte:
- 1 cana linte
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 ceapa
- sare
- cateva boabe de piper
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- seminte de negrilica si ulei de masline pentru servire
Mod de preparare Supa Crema de Linte:
Lintea curatata si spalata se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul de legume si condimentele. Se fierbe in jur de 45 de minute, pana lintea se inmoaie. Pe parcursul fierberii poti gusta si cand consideri ca este gata dai supa deoparte. Lasa supa sa se racoreasca si arunca frunza de dafin. Pune legumele si o parte din zeama in care au fiert in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixeaza pana obtii o crema fina. Dilueaza cu zeama de la legume, atat cat consideri ca este necesar si pune sare dupa gust. Serveste supa cu seminte de negrilica si ulei de masline.
Supa Crema de Mazare – de post, pregatita cu blenderul Oster
Ingrediente Supa Crema de Mazare:
- 300 g mazare
- 1 cartof mare
- ~1 litru supa de legume
- sare si piper
- cateva frunze de busuioc verde
- seminte de floarea soarelui crude si ulei de masline pentru servire
Mod de preparare Supa Crema de Mazare:
Pune supa la fiert si las-o sa dea in clocot. Adauga mazarea si cartoful taiat cubulete si fierbe pana mazarea si cartoful se inmoaie.
Daca nu aveti supa gata preparata puneti la fiert in apa si adaugati un morcov, o bucata de telina si ceapa. Puteti pune si ceva patrunjel si pastarnac, ce aveti si ce va place.
Lasa supa sa se racoreasca si rastoarna in vasul blenderului Oster Classic Chrome, pastrand o parte din zeama. o adaugati pe parcurs in functie de consistenta dorita pentru supa. Mixeaza totul foarte bine, pana la omogenizare.
Toarna supa in boluri, garniseste cu seminte de floarea soarelui, ulei de masline si frunzulite de busuioc.
Supa Crema de Usturoi – de post, pregatita cu blenderul Oster
Ingrediente Supa Crema de usturoi:
- 2 capatani de usturoi
- o bucata mica de telina
- 1 ceapa mica
- 1 cartof
- cateva „ace” de rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare Supa Crema de Usturoi:
Pune la fiert ceapa, telina si cartoful, cu putina sare. Cand sunt fierte adauga usturoiul curatat si rozmarinul.
Cand toate legumele sunt fierte lasa-le putin sa se racoreasca, apoi pune-le in vasul blenderului Oster Classic Chrome. Adauga si putin piper, dupa gust si o parte din apa in care au fiert legumele. Mixeaza totul bine pana obtii o compozitie fina si omogena. Subtiaza atat cat vrei cu supa de legume.
Pune in farfurie si serveste cat e calda. Pune si cateva picaturi de ulei de masline si putin rozmarin tocat.
Supa de Rosii Coapte cu Portocale – de post, pregatita cu blenderul Oster
Ingrediente Supa de Rosii Coapte cu Portocale:
- 250 g rosii cherry
- 150 ml suc proaspat de portocale
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel verde
- sare si piper
- seminte de floarea soarelui crude si crutoane pentru servit
Mod de preparare Supa de Rosii Coapte cu Portocale:
Coace rosiile intr-o tigaie de fonta, scoate-le pe o farfurie si curata-le de coaja. In vasul blenderului Oster Classic Chrome pune rosiile coapte, toarna deasupra lor sucul de portocala, pune cateva fire de patrunjel verde, sare si piper. Mixeaza pana obtii o crema fina. In functie de cat de dulci sunt portocalele pune si putina zeama de lamaie. Serveste supa cu seminte de floarea-soarelui si crutoane.
3 comentarii
Buna,
ai incercat sa maruntesti gheata,merge? intreb deoarece vreau sa fac inghetata din fructe congelate.Nucile,semintele merg maruntite (pt blaturile din prajiturile raw)? Stiu ca nu sunt intrebari din „zona ta de confort” , 🙂 dar daca poti sa imi raspunzi iti sunt recunoscatoare.Cu drag,Anca.
Buna Anca,
Eu personal nu am incercat. Inca!
Dar merge maruntita si gheata dupa cum se vede pe site-ul celor de la Oster http://www.oster-romania.ro/retete/supa-rece-de-castraveti-made-by-jamila-cuisine
Multumiiiim, foarte interesant