In ceea ce ma priveste, dupa cum imi e si numele Dulciuri fel de fel 😀 nu am absolut nicio problema cu zaharul. Ne place sa mancam ceva bun dupa masa si nu in loc de masa, ne place sa avem ceva bun in casa cand ne vin musafiri, dar niciodata nu am facut excese incat sa spun ca zaharul mi-a facut rau.
Dar, din nefericire, am prieteni care in anumite momente ale vietii lor au fost nevoiti sa renunte sau sa reduca drastic cantitatea de zahar. Si imi place ca atunci cand stiu ca vor veni in vizita sa pregatesc ceva mai putin dulce sau „fara zahar”.
In acest sens Green Sugar, un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis), imi este de mare ajutor 😉
Astazi este musai sa scriu reteta de Panna Cotta cu ciocolata, sa faca si prietena mea copiilor ei… Eu am facut cam putin pentru cat ar fi vrut cei mici, cat si cei mari 😀
Ingrediente
- 150 g ciocolata neagra belgiana fara zahar (puteti folosi orice fel de ciocolata cu procent mare de cacao)
- 2 linguri Green Sugar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 ml lapte
- 10 g gelatina
- Pentru sos:
- 250 g capsuni (congelate)
- 1 lingura Green Gugar
Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar):
Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata.
Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, pana ciocolata se topeste si avem o compozitie omogena. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.
Lasam sa se racoreasca si turnam in forme de silicon daca dorim sa servim desertul pe farfuriuta sau in pahare. Dam la rece pana panna cotta cu ciocolata se intareste.
Intre timp preparam si sosul de capsuni:
Amestecam capsunile decongelate cu Green Sugar si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si pasam cu blenderul vertical. Lasam la racit pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Wow. Trebuie s ao incerc si eu. Va recomand si eu un desert bun si foarte simplu de facut. Tot fara zahar. Sper sa va placa: suntladieta.blogspot.ro/2016/04/reteta-de-bomboane-de-ciocolata-cu-ulei. html