N-am facut niciodata ciorba de potroace, nu credeam ca ai mei vor fi foarte incantati. Si pentru ca aveam zeama de varza murata (moare) la dispozitie si cum minunatul a poposit la mine in bucatarie am zis ca este ocazia ideala de a testa gusturi pe de-o parte si calitatile aparatului pe de alta. Carnea si organele au fost fierte perfect, ciorba cu potroace a iesit minunata si a fost laudata. Iar multicookerul? De mare ajutor si vi-l recomand cu drag.
Cu Multicookerul Turbo Express cu gatire sub presiune, gatesti cu 40% mai rapid, sterilizezi borcanele cu dulceturi si gatesti sous vide! Ai la dispoziție 14 functii presetate de gatire intuitive, plus modul de gatire sub presiune Turbo și supapa imbunatatita de eliberare a aburului!
Mai multe detalii despre aparat cat si despre oferta de pret gasiti
INGREDIENTE
- 500 g inimi si pipote
- ~500 g tacam de pui
- 2 cepe
- ½ ardei kapia
- ~400 g morcov, telina, patrunjel
- 3-4 linguri orez
- 1 litru zeama de varza murata (moare)
- 4 galbenusuri
- 200 g smantana fermentata
- leustean
Mod de preparare Ciorba de potroace:
Se conecteaza aparatul Multicooker Express Turbo la o sursa de curent. In vasul aparatului, se pun tacamul de pui, inimile si pipotele spalate si curatate. Se adauga si o lingurita de sare. Se pune capacul si se blocheaza in pozitia „inchis”. Se inchide supapa de abur. Din meniul aparatului se seteaza functia Meat/ Poultry, Turbo.
Intre timp se curata zarzavaturile si se toaca marunt. Se pun intr-o tigaie incapatoare si se calesc cateva minute, cat sa se inmoie putin.
Dupa terminarea programului, se oprește aparatul. Cu atentie, se elibereaza supapa de presiune, apoi se scoate capacul.
Zeama de la carne se strecoara, dupa care se pune inapoi in vasul aparatului, impreuna cu maruntaiele si carnea scoasa de pe os. Se adauga zarzavaturile calite, cateva boabe de piper si orezul. Se pune capacul si se blocheaza în pozitia „inchis”. Se inchide supapa de abur. Din meniul aparatului se seteaza functia Soup, Turbo.
Dupa terminarea programului, se oprește aparatul. Cu atentie, se elibereaza supapa de presiune, apoi se scoate capacul.
Se toarna in oala zeama de varza murata si se mai fierbe cateva minute, folosind functia Brown/Saute. Se potriveste gustul de sare.
Separat, se amesteca galbenusurile cu smantana. Se tempereaza adaugand zeama din oala, cate un polonic, amestecand foarte bine. Se toarna in oala cu ciorba si se amesteca. Se pune si leustean tocat marunt.
- In cazul in care nu consumati toata ciorba la o masa, dregeti cu smantana doar ceea ce estimati ca se va manca
Se serveste fierbinte.
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete preparate la multicooker gasiti AICI