Chec pufos cu cacao si portocale

de Miha
1713 vizualizări
Chec Zebra cu portocale

O reteta simpla de chec, un chec care te poate scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri sau cand nu mai ai idei in ceea ce priveste pachetelul copiilor pentru scoala 😉

Chec Zebra cu portocale

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 75 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale:

Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporeaza bezeaua obtinuta in compozitia pentru chec, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Peste cacao toarna incet putina apa fierbinte, amestecand continuu, pana obtii o compozitie cremoasa (ca o ciocolata topita)

Imparte compozitia pentru chec in 2 parti aproximativ egale. In una dintre ele adauga cacaoa si amesteca bine.

Pornind din centrul formei de chec toarna alternativ cate un polonic din cele doua compozitii. Pune mereu deasupra, in acelasi loc.

Pune tava in cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul este copt. Poti sa faci testul cu scobitoarea.

Scoate checul pufos cu cacao si portocale pe un gratar si lasa-l la racit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

olivia 26 martie 2016 - 12:43

Cu siguranta,foarte bun si spornic.

Răspuns
Miha 29 martie 2016 - 9:11

multumesc Olivia!

Răspuns
Luciana 11 aprilie 2016 - 17:57

Arată foarte bine. Ce fel de suc de portocale folosiți,acidulat sau neacidulat? Mulțumesc.

Răspuns
Luciana 11 aprilie 2016 - 17:59

Ma scuzați,acum am văzut. Suc proaspăt de portocale. Mulțumesc

Răspuns
Pavel 1 septembrie 2016 - 18:01

E gustos….mmmmmm!!!!! Multumesc pentru reteta!

Răspuns
Miha 2 septembrie 2016 - 9:31

Ma bucur ca ti-a placut!
Multumesc!

Răspuns
Service GSM 13 decembrie 2017 - 18:50

Arata foarte bine, ca al mamei

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: