Aluat dospit / Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

De obicei nu fac fac decat foarte rar dulceata sau gem si atunci in portii mici. Si asta nu pentru ca nu s-ar gasi pofticiosi care sa o dea gata, ci pentru ca nu dispun de un spatiu adecvat de depozitare.

De ceva vreme cochetam cu ideea de a-mi comanda cateva borcane de dulceata de la Bunatati din natura, ochisem eu pe acolo niste sortimente super delicioase, de-ti lasa gura apa. Mare mi-a fost bucuria cand am primit coletul cu borcanele de pret. Am desfacut fiecare borcan in parte, nerabdatoare sa simt gusturile desavarsite. Dintre toate dulceata de ardei iute a fost cea care m-a cucerit iremediabil cu gustul sau dulce-picant.

Bunatati din natura

Primul impuls a fost sa o intind pe o felie de paine si sa o mananc ca atare :))) dar am revenit asupra acestei idei si am decis ca o focaccia cu dulceata de ardei iute ar merge la fix 😉

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2  lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • In plus:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • dulceata de ardei iute
  • ghimbir macinat
loading...

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul, ungem bine cu ulei si incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra dulceata de ardei iute si presaram cu ghimbir macinat. Lasam sa se odihneasca putin la loc cald.

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana focaccia se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza dupa dorinta.

Se poate servi ca atare sau in loc de paine la micul dejun 😉

Focaccia cu dulceata de ardei iute

 

Focaccia cu dulceata de ardei iute

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. simonacallas says:

    Arata minunat! Am primit de curand, in dar, dulceata de ardei iute si voiam sa o folosesc 🙂 Multumesc pentru idee 🙂

  2. Tare buna tre’sa fie cu dulceata de ardei iute !
    Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

  3. Diana says:

    Tu chiar n-ai mai postat nimic din martie ? nu pot sa cred … sper ca esti bine , micuta doamna 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: