Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Miha
230 vizualizări
Ciorba cu perisoare

Reteta Ciorba cu perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • ~500 g carne tocata (porc si vita)
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana rosii pasate
  • ~500 ml bors proaspat (in functie de cat de acru este borsul si cum va place)
  • patrunjel verde

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa testam azi si functia Soup gatind sub presiune o ciorba cu perisoare.

Mod de preparare Ciorba cu perisoare:

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare. Cu mainile umezite am format perisoarele si le-am pus in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am adaugat cca 4 litri de apa.

Am conectat aparatul la sursa de curent si am setat functia Soup pentru 15 minute. Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

Se apasa butonul Start/Stop si cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie se roteste supapa de aburi catre deschis. Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.

Am strecurat zeama, apoi am adaugat legumele tocate, am pus din nou capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

  • legumele se pot cali inainte intr-o tigaie cu putin ulei, dar noi preferam varianta fara calire
  • am procedat astfel pentru ca mie personal nu-mi plac zdrentele care se formeaza de la carne in timpul fierberii.

Am setat functia SOUP pentru 40 de minute, presiune HIGH. Dupa 30 de minute, am urmat aceeasi pasi, am rotit supapa catre pozitia deschis, am lasat sa se elibereze aburul si am deschis capacul. Am turnat borsul fierbinte, adus la punctul de fierbere, si am pus capacul. L-am blocat, am inchis si supapa si am lasat sa fiarba pana s-a terminat timpul setat. Cand a fost gata am apasat butonul START/STOP. Am deschis iar supapa de abur sa se elibereze si am indepartat capacul.

Am presarat patrunjelul verde tocat deasupra.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte ciorbe gatite de mine pentru familia mea gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

 

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Simona 5 februarie 2019 - 17:47

fierband perisoarele separat intai in apa, nu se mai formeaza zdrente? sau ati strecurat supa inainte de a adauga legumele?

Răspuns
Miha 7 februarie 2019 - 18:22

am strecurat zeama inainte de a adauga legumele

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: