Retete culinare / Supe/Ciorbe

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei

Una dintre supele care place cel mai mult copiilor mei este supa de pui. Uneori pasez legumele si le adaug in supa, uneori o fac cu galuste… dar atunci cand fac taitei de casa si mai am la dispozitie si un pui de tara, de la mama din batatura musai sa fac o supa limpede, atat de limpede incat sa se vada fundul farfuriei :))

Supa de pui cu taitei

 

Ingrediente

  • cca 2 kg carne de pui cu os
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • o bucata de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • sare
  • taitei de casa
loading...

Mod de preparare Supa de pui cu taitei de casa:

Se aseaza carnea intr-o cratita cu apa rece. Se pune apoi la fiert la foc mare si se spumuieste de cateva ori. Dupa ce am terminat de spumuit supa se lasa sa fiarba la foc mic, punand o parte din sare. Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa fiarba la foc mic. Restul de sare se va adauga la sfarsit.

Cand carnea este fiarta pe jumatate se pun radacinoasele curatate si spalate.

Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa si zeama se strecoara. Nu se mai fierbe, ci se tine la cald, iar inainte de a fi servita se incalzeste, asta in cazul in care nu o serviti imediat.

Dupa preferinta puteti adauga in supa o parte din legume si carne. Sau puteti alege din urmatoarele variante:

  • salata de paste cu pui
  • salata Boeuf
  • salata de ciuperci cu maioneza (la care adaugati si carne)
  • salata calda de cartofi

Cel mai adesea noi preferam salata Boeuf 😉

Taiteii de casa ii prepar dupa reteta asta si ii fierb separat de supa.

Supa se serveste fierbinte, cu multi taitei si presarata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 😉

Supa de pui simpla cu taitei de casa

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Cea mai buna! 😡

  2. Floriana Ciupala says:

    Imi plac tare mult retetele tale…multumesc mult pentru ele si mi le trimiti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]