Una dintre supele care place cel mai mult copiilor mei este supa de pui. Uneori pasez legumele si le adaug in supa, uneori o fac cu galuste… dar atunci cand fac taitei de casa si mai am la dispozitie si un pui de tara, de la mama din batatura musai sa fac o supa limpede, atat de limpede incat sa se vada fundul farfuriei :))
Ingrediente
- cca 2 kg carne de pui cu os
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 2 cartofi
- o bucata de telina
- 1 radacina patrunjel
- patrunjel verde
- sare
- taitei de casa
Mod de preparare Supa de pui cu taitei de casa:
Se aseaza carnea intr-o cratita cu apa rece. Se pune apoi la fiert la foc mare si se spumuieste de cateva ori. Dupa ce am terminat de spumuit supa se lasa sa fiarba la foc mic, punand o parte din sare. Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa fiarba la foc mic. Restul de sare se va adauga la sfarsit.
Cand carnea este fiarta pe jumatate se pun radacinoasele curatate si spalate.
Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa si zeama se strecoara. Nu se mai fierbe, ci se tine la cald, iar inainte de a fi servita se incalzeste, asta in cazul in care nu o serviti imediat.
Dupa preferinta puteti adauga in supa o parte din legume si carne. Sau puteti alege din urmatoarele variante:
- salata de paste cu pui
- salata Boeuf
- salata de ciuperci cu maioneza (la care adaugati si carne)
- salata calda de cartofi
Cel mai adesea noi preferam salata Boeuf 😉
Taiteii de casa ii prepar dupa reteta asta si ii fierb separat de supa.
Supa se serveste fierbinte, cu multi taitei si presarata cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna! 😉
5 comentarii
Cea mai buna! 😡
Sa stii ca-ti dau dreptate! 😉 :)))
Imi plac tare mult retetele tale…multumesc mult pentru ele si mi le trimiti.
Si eu multumesc de vizita >:D<
Delicios!