O reteta simpla, ideala pentru zilele de post sau pentru atunci cand esti in criza de timp. Ca mine! :))))
Ingrediente
- Pentru 2 portii:
- 3/4 cana orez tricolor (orez cu bob lung, orez rosu salbatic si orez rosu integral, in proportii variabile)
- 1 cana mazare
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa
- cateva ciuperci
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare Orez cu legume:
Orezul se pune la fiert in apa cu sare, pentru cca 20 de minute, pana bobul de orez se inmoaie. Se pune apoi intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Intr-o tigaie in care am incins 2-3 linguri cu ulei de masline calim usor ceapa tocata marunt. Adaugam apoi mazarea, ardeiul taiat cubulete si ciupercile felii. Se pune putina apa si amestecand constant tinem pe foc pana legume se inmoaie. La sfarsit incorporam orezul, saram si piperam dupa gust si dam deoparte.
- Pentru zilele in care nu tineti post puteti adauga 2-3 linguri de parmezan ras, va iesi absolut delicios.
Se serveste cald. Pofta buna! 🙂
3 comentarii
Ce gustos!
Ce bine arata!! Yummy!!
Buna rau! 😉