Retete de prajituri / Torturi

Tort Trufa de ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort Trufa de ciocolata a fost unul dintre torturile cu care am incheiat seria aniversarilor in familie, aniversari incepute in noiembrie 😉 Si cum puteam sa incheiem altfel acest maraton decat cu multa, multa ciocolata? :)))

Tortul nu este deloc sofisticat, se face extrem de simplu si usor, dar cei ce iubesc ciocolata il vor aprecia pana la ultima bucatica. Blat simplu de tort cu cacao si o crema de ciocolata cu mascarpone… ce poate fi mai usor si mai bun de-atat?

Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru decoratiunile de ciocolata:
  • ~100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
loading...

Mod de preparare Tort Trufa de ciocolata:

Blat de tort cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema trufe de ciocolata

Crema de ciocolata pentru ornat se prepara exact la fel, doar ca omitem galbenusurile.

Asamblam tortul pe un platou.

Tort cu ciocolata

Repartizam crema intre blaturile insiropate, pastrand cateva linguri din crema pentru finizat marginea tortului. Dam la rece pana pregatim crema pentru ornat si decoratiunile de ciocolata.

tort cu multa ciocolata

Pentru ornat topim ciocolata pe baie de abur. Punem apoi intr-o punga mai groasa si taiem foarte putin unul dintre colturi. „Desenam” diverse forme pe o bucata de hartie de copt. Punem hartie pe o tava si punem la congelator cateva minute, pana se intareste ciocolata. Ciocolata ramasa se intinde pe o alta bucata de hartie de copt si se intinde in strat uniform. Dam la rece pana se intareste, apoi cu lama incalzita a unui cutit bine ascutit taiem triunghiuri mici ce le vom pune pe marginea tortului.

Ornati dupa preferinta cu crema de ciocolata si decoratiunile de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema trufe de ciocolata

 

 

 

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Unde este multă ciocolată, hop și eu! Dar cred că am ajuns prea târziu… ? Felicitări pentru minunăție, Miha! ❤

  2. Felicitari! Arata foarte bine!

  3. Ce de cociolata buna pe aici! Si ma gandesc ce maraton dulce ati avut :))))))

  4. Pingback: Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone | Rețete Papa Bun

  5. Flory says:

    Se poate inlocui cu altceva laptele condensat?

    • poti inlocui cu smantana pentru frisca/frisca lichida sau 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida si 50 ml lapte

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina. Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post: Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post: Intr-un castron amestecam faina […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in […]