Tort Trufa de ciocolata

de Miha
104929 vizualizări
Tort cu ciocolata

Reteta Tort Trufa de ciocolata

Tort Trufa de ciocolata a fost unul dintre torturile cu care am incheiat seria aniversarilor in familie, aniversari incepute in noiembrie 😉 Si cum puteam sa incheiem altfel acest maraton decat cu multa, multa ciocolata? :)))

Tortul nu este deloc sofisticat, se face extrem de simplu si usor, dar cei ce iubesc ciocolata il vor aprecia pana la ultima bucatica. Blat simplu de tort cu cacao si o crema de ciocolata cu mascarpone… ce poate fi mai usor si mai bun de-atat?

Tort cu ciocolata

Tort Trufa de ciocolata

Tort Trufa de ciocolata a fost unul dintre torturile cu care am incheiat seria aniversarilor in familie, aniversari incepute in noiembrie 😉… Retete de prajituri Tort Trufa de ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 12 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru decoratiunile de ciocolata:
  • ~100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare Tort Trufa de ciocolata:

Blat de tort cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema trufe de ciocolata

Crema de ciocolata pentru ornat se prepara exact la fel, doar ca omitem galbenusurile.

Asamblam tortul pe un platou.

Tort cu ciocolata

Repartizam crema intre blaturile insiropate, pastrand cateva linguri din crema pentru finizat marginea tortului. Dam la rece pana pregatim crema pentru ornat si decoratiunile de ciocolata.

tort cu multa ciocolata

Pentru ornat topim ciocolata pe baie de abur. Punem apoi intr-o punga mai groasa si taiem foarte putin unul dintre colturi. „Desenam” diverse forme pe o bucata de hartie de copt. Punem hartie pe o tava si punem la congelator cateva minute, pana se intareste ciocolata. Ciocolata ramasa se intinde pe o alta bucata de hartie de copt si se intinde in strat uniform. Dam la rece pana se intareste, apoi cu lama incalzita a unui cutit bine ascutit taiem triunghiuri mici ce le vom pune pe marginea tortului.

Ornati dupa preferinta cu crema de ciocolata si decoratiunile de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema trufe de ciocolata

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Flori Ecaterina Chelaru 11 ianuarie 2016 - 16:55

Unde este multă ciocolată, hop și eu! Dar cred că am ajuns prea târziu… ? Felicitări pentru minunăție, Miha! ❤

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2016 - 22:06

Multumesc din suflet! ❤

Răspuns
Kendall 12 ianuarie 2016 - 13:57

Felicitari! Arata foarte bine!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2016 - 21:01

multumesc 🙂

Răspuns
Laura Nechita 13 ianuarie 2016 - 15:59

Ce de cociolata buna pe aici! Si ma gandesc ce maraton dulce ati avut :))))))

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2016 - 11:29


Cam cata ciocolata crezi ca s-a mancat in maratonul asta? :)))))

Răspuns
Flory 7 ianuarie 2018 - 2:37

Se poate inlocui cu altceva laptele condensat?

Răspuns
Miha 7 ianuarie 2018 - 2:48

poti inlocui cu smantana pentru frisca/frisca lichida sau 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida si 50 ml lapte

Răspuns
Gabriela 23 ianuarie 2020 - 21:44

Buna, este prima data cind fac numai din ciocolata ,sper sa fie gustos. Multumesc

Răspuns
Georgescu Eliana 29 august 2020 - 16:51

Crema de cicolata se poate folosi la salamul de biscuiți? Multumesc🥀

Răspuns
Miha 3 septembrie 2020 - 16:37

N-am incercat, dar cred ca da. Si cred ca va si foarte bun 😉

Răspuns
Ramona 20 decembrie 2021 - 13:56

Mascarponele se pune peste compoziția calda sau lăsată un puc sa răcească ?

Răspuns
Miha 20 decembrie 2021 - 14:34

Se pune in crema calda, dar se poate si daca e racita.

Răspuns
Teo 28 decembrie 2021 - 14:26

Banuiesc ca mascarponele se adauga in crema rece?? Nu se specifica acest lucru

Răspuns
Miha 28 decembrie 2021 - 17:51

se pune in crema calda

Răspuns

Lasă un răspuns