Pentru astazi o reteta simpla si delicioasa. Orez cu rosii si ghimbir, aromat si putin picant, o bunatate ce poate fi servita ca atare in zilele de post sau ca garnitura la preparate cu carne.
Ingrediente
- 3/4 cana orez salbatic
- 1 ceapa mica
- cateva rosii cherry
- 1 bucata de cca 2 cm ghimbir
- sare si piper
- 2-3 linguri ulei de orez
Mod de preparare Orez cu rosii si ghimbir:
Orezul se fierbe in apa cu sare pentru cca 15 minute. Se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.
Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt in uleiul incins. Adaugam rosiile taiate in jumatati si ametecand constant tinem la foc mic pana rosiile se inmoaie. In aceasta faza pielita rosiilor se va desprinde, o puteti da deoparte daca doriti.
Adaugam orezul fiert, apoi ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine. Acoperim tigaia cu un capac si mai tinem la foc mic cateva minute.
Se serveste cald. Pofta buna! 😉
3 comentarii
Arunca-mi si doua betisoare;fac curatenie prin boluri!:))
Sincer am facut doar ceai de ghimbir. Mi-e cam frica sa-l pun ca si condiment 😛
ah, ce as papa niste orez de asta,imi place la nebunie orezul picant, este pe lista mea de facut.