Bulgur cu sos de ardei copti

de Miha
247 vizualizări
Bulgur cu sos de ardei copti

De cand am renuntat sa mai mananc carne am inceput sa experimentez fel si fel de retete si ingrediente pe care pana acum le-am ignorat sau nu le-am dat o prea mare importanta. Dintre noile ingrediente bulgurul a fost unul care m-a surprins in mod foarte placut. Imi place foarte mult si as fi in stare sa-l mananc si simplu fara nici un fel de adaos. Dar daca ii mai fac vreun sos delicios deja sunt in extaz 😀

Reteta de azi nu este una sofisticata, ba dimpotriva…este o reteta simpla care se prepara foarte repede si gustul este…senzational, da… cred ca am spus bine! 😉

Bulgur cu sos de ardei copti

Ingrediente

  • 1/2 cana bulgur
  • 3 ardei kapia copti
  • 1 ceapa
  • 1 rosie bine coapta
  • sare si piper
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva frunze busuioc

Mod de preparare Bulgur cu sos de ardei copti:

Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba punem bulgurul, acoperim cu un capac si oprim focul. Il lasam acoperit pana bulgurul se inmoaie suficient. Il punem intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine.

Ardeii se coc, la fel si rosia. Se pun intr-un vas, se presara cu putina sare si se acopera cu un capac. Se curata de coaja si seminte, apoi se taie cubulete.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pe rand rosia, apoi ardeii si se omogenizeaza. Daca este necesar se adauga putina apa. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se potriveste gustul de sare si piper.

Peste sosul din tigaie adaugam bulgurul hidratat, mai dam cateva clocote, timp in care adaugam si busuiocul tocat marunt.

Se serveste cald, dar e tare bun si rece. 😉

Bulgur cu sos de ardei copti

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Diana 24 iulie 2013 - 11:47

Nu se poa-teeeeeeeeeeeeeeeee … nu mai mananci carne ? nu pot sa cred … si de unde se poate cumpara acest bulgur , ptr ca eu nu prea l-am zarit pe rafturi , sau il cumperi de la mag bio (de mareeeeeeeeeeee fitza :)))

Răspuns
Miha 24 iulie 2013 - 12:16

Da, nu mai mananc carne, am o perioada buna de-acu! 😉 Bine, asta nu inseamna ca nu mai gatesc mancare cu carne, totusi am niste carnivori acasa :)) Nu e o fitza, e doar o incercare de a manca mai sanatos 😉
Bulgur am gasit in Carrefour, la raionul de produse bio 😀

Răspuns
Diana 26 iulie 2013 - 9:13

Io n-am Carrefour in zona …

Răspuns
Angi 24 iulie 2013 - 13:56

Wooow, n-am stiut ca nu mai mananci carne 😛
Adevarul este ca si noi am rarit mancarurile cu carne, iar de 2 ori pe saptamana este lege ca nu mancam carne 😀
Tot am auzit de acest bulgur, dar inca nu am incercat 🙂
Pupici

Răspuns
Mihaela 24 iulie 2013 - 14:52

O mancarica pe gustul meu ! ..si foarte bine ca ai renuntat la carne.

Răspuns
ParadiseBakery 24 iulie 2013 - 18:02

O alimentaţie fără carne nu este sănatoasă. Îţi zic din proprie experienţă. Cred că am stat fără carne vreo doi ani şi mi-am distrus aparatul digestiv. Cine ştie ce efecte o să aivă la tine. 🙁 Caută să mănanci cât de puţină şi cât de rar. Nu o exclude pentru că îţi face rău. Felicitări pentru reţetă. 🙂

Răspuns
Miha 24 iulie 2013 - 21:30

Multi dintre prietenii mei mi-au zis ca m-or vedea lesinata pe strada :)))) dar deocamdata imi este foarte bine. Desigur ca daca voi simti ca ceva nu este in regula voi lua masurile necesare 😉 Multumesc >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 24 iulie 2013 - 19:51

Nu stiam ca nu mai mananci carne. Lasa ca e bine si fara. Imi place preparatul tau de astazi 🙂

Răspuns
Maria 14 septembrie 2014 - 12:52

Am renuntat la zahar de ani de zile,acum ma straduiesc sa renunt si la carne

Răspuns
Miha 14 septembrie 2014 - 13:01

Un stil de viata sanatos! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: