Prajitura Negresa pufoasa de post

de Miha
60881 vizualizări
Negresa pufoasa de post

Reteta Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina.

Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci… Prajituri de post negresa de post, prajitura de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.2/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 250-300 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 ml ulei de cocos (topit)
  • 300 ml lapte de orez
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru glazura de cacao:
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml ulei de cocos (topit)
  • 3-4 linguri lapte de orez

Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post:

Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post:

Intr-un castron amestecam faina cu cacaoa, bicarbonatul si un praf de sare.

Intr-o craticioara punem laptele de orez, zaharul, uleiul de cocos si esenta de vanilie. Punem pe foc mic si incalzim usor, omogenizand bine cu un tel. Turnam in castron peste faina si amestecam bine, pana la omogenizare.

  • laptele de orez se poate inlocui cu orice alt fel de lapte vegetal sau apa minerala
  • uleiul de cocos se poate inlocui cu orice alt ulei fara gust sau miros
  • folositi o cacao de calitate, pentru o culoare intensa si un gust bun
  • aromati dupa gust, cu aroma preferata

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere. Lasam sa se racoreasca in tava, apoi punem la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Glazura:

Intr-o craticioara punem cacaoa si zaharul si le amestecam bine. Turnam apoi laptele de orez si uleiul de cocos. Punem la foc mic si fierbem pana se topeste zaharul.

  • se pune lapte de orez mai mult sau mai putin, in functie de consistenta dorita

Cand glazura este calduta,  o turnam peste blat, apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Negresa pufoasa de post

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Olivia 21 martie 2019 - 15:16

Este o reteta de post binevenita,care completeaza elegant evantaiul retetelor dumneavoastra de post.

Răspuns
Mena29 22 martie 2019 - 0:27

Îmi place mult rețeta asta a ta, Miha! 😘

Răspuns
Loredana B 28 martie 2021 - 12:07

O negresa foarte bună 😊
Mulțumesc!

Răspuns
Miha 30 martie 2021 - 20:29

Ma bucur ca ti-a placut!
Si eu multumesc de aprecieri! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns