Reteta Cornuri pufoase cu rahat
De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase!
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 200 ml lapte
- 75 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 100 g zahar
- 2 oua
- coaja de portocale Finesse
- 1/2 lingurita sare
- Pentru umplutura:
- rahat divers colorat
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 3 linguri lapte
Mod de preparare Cornuri pufoase cu rahat:
Aluat:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Rahatul se taie fasii.
Impartim aluatul in 2 parti. Fiecare parte se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola zimtata pentru portionat, taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate 2-3 bucati de rahat pe baza triunghiului, apoi rulam strans.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Inainte de a baga tava la cuptor le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc.
Sunt moi, pufoase si bune.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
2 comentarii
Trebuie sa le pregatesc,sunt super.
multumesc 🙂
Sper sa-ti placa la fel de mult cum ne-au placut si noua!