Aluat dulce

Cornuri pufoase cu magiun si nuca

Cornuri cu gem si nuca

Gata, au trecut si sarbatorile, a trecut si vacanta! Si o data cu inceperea scolii incepe si dilema pachetelului de la scoala. Pentru zilele astea am ales sa le fac copiilor niste cornuri pufoase cu magiun si nuca, una la mana… mai facem pauza la ciocolata 😀 si daca e sa ma iau dupa eticheta de pe borcanul de magiun unde la ingrediente scrie doar „prune bine coapte” reducem considerabil si zaharul 😉

Cornuri cu gem si nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • ~400 g magiun
  • nuca macinata, atat cat considerati necesar
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Mod de preparare Cornuri pufoase cu magiun si nuca:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Magiunul il amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola zimtata pentru portionat, taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate o lingura de umplutura pe baza triunghiului, apoi rulam strans.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornuletele se rumenesc.

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge la punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc.

Cu acest sirop ungem bine cornurile calde.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Gustos

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: