Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale

Reteta Tort cu ciocolata si portocale

Ingrediente

  • Pentru 1 blat (vom avea nevoie de 3 blaturi)
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • tonka, pentru aroma
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru crema de portocale:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml suc proaspat de portocale
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
loading...

Reteta de tort cu ciocolata si portocale este reteta pe care iti propun sa o incerci atunci cand vrei un tort bun si fresh, dar parca nu prea ai vrea sa renunti la ciocolata 🙂

Mod de preparare Tort cu ciocolata si portocale:

Blat de tort cu cacao:

Vom avea nevoie de 3 blaturi, pe care le vom prepara si coace pe rand.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si putina tonka proaspat rasa, pana obtinem o emulsie stabila.

  • tonka se poate inlocui cu orice aroma va place

Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu cacaoa peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15-20 de minute, pana blatul devine ferm la atingere.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata pentru Tort cu ciocolata si portocale:

Ciocolata rupta bucatele, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana devine ferma.

Crema de portocale pentru Tort cu ciocolata si portocale:

Pentru crema de portocale am folosit reteta de la crema de vanilie, unde am inlocuit laptele cu suc de portocale 😉

Galbenusurile se pun intr-o cratita. Se adauda zaharul pudra si amidonul si se omogenizeaza, adaugand suc de portocale putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.

  • In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda

Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi, cum crezi ca iti este mai usor si te descurici mai bine 😉 Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Crema bine racita se omogenizeaza cu mixerul, apoi se adauga smantana pentru frisca batuta cu cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se mixeaza din nou pana crema este bine omogenizata.

Asamblare Tort cu ciocolata si portocale:

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat, crema de ciocolata, cel de-al doilea blat, crema de portocale si acoperim cu cel de-al treilea blat. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

  • blaturile le-am insiropat foarte putin, cu lapte indulcit si aromat cu esenta de portocale

Tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ce frumos e! Si trebuie sa fie taaare bun! <3

  2. olivia says:

    Este minunat si foarte apetisant.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort de mere la Multicooker Heinner

Tort de mere la Multicooker Heinner

Experienta mea cu un multicooker nu este una noua, asa sa va pot spune fara sa gresesc ca acest aparat poate inlocui cu succes gatitul la tigaie sau cuptor. Poti gati niste snitele grozave fara sa faci fum, un orez cu lapte perfect si chiar un tort de mere, asa […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie este usor de pregatit, desi are cativa pasi in plus fata de o prajitura simpla cu mere. Rezultatul insa merita, o sa vedeti! 😉 Mod de preparare Prajitura cu mere si crema de vanilie: Vom prepara mai intai umplutura de mere: Merele rase […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]