Sopapillas sunt in fapt niste gogosi, un desert mexican simplu si delicios. Se fac dintr-un aluat simplu, fara drojdie si se pot servi pudrate cu zahar, cu scortisoara sau scufundate in miere. Noua ne-a placut cel mai mult ultima varianta, sunt excelente.
INGREDIENTE
- 280 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 linguri unt moale (~50 g)
- 180 ml apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra si miere pentru servit
Mod de preparare Sopapillas – gogosi cu miere:
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea si praful de copt. Se adauga untul moale, lasat la temperatura camerei si se amesteca pana se obtin o compozitie cu firimituri. Se adauga apoi apa, putin cate putin, si se amestecat pana cand se obtine aluatul. Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga putina faina sau putina apa daca aluatul este prea vartos
- aluatul poate fi pastrat la frigider pană la 24 de ore, dar se poate si sa fie congelat
- untul poate fi inlocuit cu untura sau cu ulei de cocos, daca va doriti o varianta de post
Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa aluatul sa se odihneasca pentru cca 20 de minute.
Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de pizza se taie in patrate. Eu le-am facut mici de cca 2 cm, dar se pot face si mai mari.
Se pune uleiul la incins, apoi fiecare bucata de aluat se prajeste pe ambele parti, pana se umfla si se rumenesc frumos. Se scot pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se servesc calde, scufundate in miere.
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL