Strudel cu visine – reteta simpla si rapida

de Miha
14277 vizualizări
Strudel cu visine

Asteptam cu nerabdare sa se coaca visinele, dar pana atunci ne bucuram de gustul lor apeland la rezervele din congelator 😉  A iesit absolut delicios acest strudel cu visine, l-am savurat pana la ultima bucatica 🙂

Strudel cu visine

Strudel cu visine - reteta simpla si rapida

Asteptam cu nerabdare sa se coaca visinele, dar pana atunci ne bucuram de gustul lor apeland la rezervele din congelator 😉  A… Retete de prajituri strudel cu visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (4 strudele)
  • ~100 g unt
  • Umplutura:
  • 400 g visine (congelate, fara samburi)
  • 130 g pesmet de biscuiti
  • 130 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri smantana

Mod de preparare Strudel cu visine:

Daca foile de placinta sunt congelate se lasa pe masa, la temperatura camerei, sa se decongeleze. Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa la racit.

  • untul se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui, in cazul in care va doriti un desert de post sau nu-l aveti la dispozitie

Umplutura:

Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se decongeleze si sa se scurga de zeama. Se pun apoi intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor

  • pesmetul l-am facut din biscuiti cu unt, pe care i-am maruntit la robot
  • zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb
  • puteti pune zahar mai mult sau mai putin, in functie de cat va place de dulce
  • puteti adauga si nuca, bucati sau macinata, dupa preferinta
  • tot dupa preferinta puteti adauga diverse arome

Modelare:

Foile de placinta se desfac si in functie de numarul acestora se impart in 3-4 foi pentru un strudel.

  • pentru tava mare de aragaz am folosit 2 pachete de foi de placinta si am facut 7 strudele

Fiecare foaie se unge cu unt topit si se suprapun. Ultima foaie poate sa ramana neunsa. Se aseaza umplutura la unul dintre capetele foii, dupa care se ruleaza cat de strans posibil. Fiecare rulou obtinut se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung bine cu galbenus amestecat cu smantana si se dau la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) in jur de 40 de minute, pana strudelele se rumenesc frumos.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Strudel cu visine

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu visineStrudel cu visine

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns