Asteptam cu nerabdare sa se coaca visinele, dar pana atunci ne bucuram de gustul lor apeland la rezervele din congelator 😉 A iesit absolut delicios acest strudel cu visine, l-am savurat pana la ultima bucatica 🙂
![strudel-cu-visine-6 Strudel cu visine](https://i0.wp.com/dulciurifeldefel.ro/wp-content/uploads/2022/05/strudel-cu-visine-6.jpg?resize=260%2C220&ssl=1)
INGREDIENTE
- 1 pachet foi de placinta (4 strudele)
- ~100 g unt
- Umplutura:
- 400 g visine (congelate, fara samburi)
- 130 g pesmet de biscuiti
- 130 g zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 1-2 linguri smantana
Mod de preparare Strudel cu visine:
Daca foile de placinta sunt congelate se lasa pe masa, la temperatura camerei, sa se decongeleze. Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa la racit.
- untul se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui, in cazul in care va doriti un desert de post sau nu-l aveti la dispozitie
Umplutura:
Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se decongeleze si sa se scurga de zeama. Se pun apoi intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor
- pesmetul l-am facut din biscuiti cu unt, pe care i-am maruntit la robot
- zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb
- puteti pune zahar mai mult sau mai putin, in functie de cat va place de dulce
- puteti adauga si nuca, bucati sau macinata, dupa preferinta
- tot dupa preferinta puteti adauga diverse arome
Modelare:
Foile de placinta se desfac si in functie de numarul acestora se impart in 3-4 foi pentru un strudel.
- pentru tava mare de aragaz am folosit 2 pachete de foi de placinta si am facut 7 strudele
Fiecare foaie se unge cu unt topit si se suprapun. Ultima foaie poate sa ramana neunsa. Se aseaza umplutura la unul dintre capetele foii, dupa care se ruleaza cat de strans posibil. Fiecare rulou obtinut se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung bine cu galbenus amestecat cu smantana si se dau la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) in jur de 40 de minute, pana strudelele se rumenesc frumos.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL