Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Reteta Fursecuri cu nuca si miere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 75 g zahar (pudra)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • putina esenta de vanilie
  • 1 pliculet coaja de portocale Finesse
  • Umplutura:
  • ~100 g nuca tocata grosier
  • 1-2 linguri miere, cat sa se lege nuca
loading...

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi si la cafeaua parintilor 😉

Multumesc Gabi pentru reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiam eu ca va fi si pe placul copiilor mei! 😉

Mod de preparare Fursecuri cu nuca si miere:

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se adauga untul taiat cubulete, galbenusul, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina. La inceput aluatul va fi nisipos, dar framantand in continuare aluatul se va lega, devenind nelipicios si usor modelabil.

Se acopera cu folie alimentara si da la rece pentru o ora, poate mai mult daca mai ai alte treburi intre timp 😀 Daca intre timp aluatul s-a intarit prea mult se lasa la temperatura camerei pana se poate modela.

Aluatul se imparte in doua. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de sul, cu diametrul de cca 3 cm, dupa care se feliaza in bucatele de cca 1.5 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se fac gropite in fiecare, cu degetul sau cu un capacel, cu ce iti este mai usor. Fiecare gropita se umple cu nuca amestecata cu miere.

Se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana fursecurile se rumenesc usor. Se lasa la racit in tava.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de fursecuri, biscuiti si cornulete gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]