Cornuri pufoase cu ciocolata din foietaj rapid facut in casa – reteta simpla, explicata pas cu pas.
As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea ce am incercat pana acum in materie de cornuri si pentru ca aluatul nu necesita impaturiri ca la aluatul clasic de foietaj pot sa spun ca a devenit preferatul meu. Cele mai bune cornuri pufoase cu ciocolata! Am zis! 😀
INGREDIENTE
- 600 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 lingurita sare
- 400 ml lapte
- 250 g unt
- 1 ou si 2-3 linguri lapte pentru uns
- ciocolata cu lapte pentru umplutura
Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata:
Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit.
- aluatul se poate prepara si la mana, de cei ce nu dispun de o masina de paine
Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 18 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire, cat mai subtire posibil si se unge cu unt topit/semisolid. Foile se pun una peste alta pe un platou, ultima foaie ramane neunsa cu unt. Se inveleste totul in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
- dupa ce am pregatit reteta de 3 ori deja pot sa va spun ca aluatul se intinde si se lucreaza mult mai usor dupa ce sta la frigider 1 ora.
Aluatul rece se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie subtire de cca 0.5 cm . Cercul se imparte in 8-12-16 raze, in functie de cat de mari sau mici vreti sa fie cornurile. Pe baza fiecarui triunghi, crestata putin, se pune cate un patratel de ciocolata si se ruleaza catre varf.
- cornurile se pot umple cu Nutella, rahat sau gem, dupa preferinta
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se lasa la dospit cca 30 de minute, in frigider.
- se pot lasa si la temperatura camerei, dar ies mai frumoase daca aluatul este rece.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
7 comentarii
Chiar o voi incerca in viitorul apropiat, arata bine
Foarte bine a iesit
E extrem de lipicios aluatul si nu se poate intinde. Cele 250gr de unt trebuie puse in aluat sau sunt doar pt una foile care nu se intind pt ca-s extreeem de lîicioase?
Aluatul este usor lipicios si se intinde pe masa presarata cu faina. Mai poti adauga 1-2 linguri de faina, daca este extrem de lipicios.
Untul nu se pune in aluat, cu el se ung foile
Aluatul f lipicios!!!! Nu-i specificat nicaieri daca cele 260gr de unt sunt de pus in aluat sau doar de uns foile care nu se pot intinde caci se lipesc prea tare!
Am facut cornurile.O nebunie.As vrea sa stiu daca pot sa fac aluatul cu o zi inainte si sa-l las peste noapte la frigider ar fi o problema?
Nu este nicio problema 😉
Multumesc, si ma bucur ca ti-au placut