Aluat dulce

Cornuri pufoase cu ciocolata

cornuri pufoase cu ciocolata

cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata din foietaj rapid facut in casa – reteta simpla, explicata pas cu pas.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt
  • 1 ou si 2-3 linguri lapte pentru uns
  • ciocolata cu lapte pentru umplutura

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea ce am incercat pana acum in materie de cornuri si pentru ca aluatul nu necesita impaturiri ca la aluatul clasic de foietaj pot sa spun ca a devenit preferatul meu. Cele mai bune cornuri pufoase cu ciocolata! Am zis! 😀

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata:

Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit.

  • aluatul se poate prepara si la mana, de cei ce nu dispun de o masina de paine

Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 18 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire, cat mai subtire posibil si se unge cu unt topit. Foile se pun una peste alta pe un platou, ultima foaie ramane neunsa cu unt. Se inveleste totul in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

  • dupa ce am pregatit reteta de 3 ori deja pot sa va spun ca aluatul se intinde si se lucreaza mult mai usor dupa ce sta la frigider 1 ora.

Aluatul rece se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie subtire de cca 0.5 cm . Cercul se imparte in 8-12-16 raze, in functie de cat de mari sau mici vreti sa fie cornurile. Pe baza fiecarui triunghi, crestata putin, se pune cate un patratel de ciocolata si se ruleaza catre varf.

  • cornurile se pot umple cu Nutella, rahat sau gem, dupa preferinta

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se lasa la dospit cca 30 de minute, in frigider.

  • se pot lasa si la temperatura camerei, dar ies mai frumoase daca aluatul este rece.

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Pofta buna! 😉

cornuri din foietaj

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Chiar o voi incerca in viitorul apropiat, arata bine

  2. Foarte bine a iesit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]