Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata – o idee grozava pentru atunci cand ai tai iti cer ceva dulce si nu prea ai chef de framantat sau de copt prajituri sofisticate. Un desert foarte simplu, din doar cateva ingrediente 😉

INGREDIENTE
- 1 aluat de foietaj cu unt
- ~100 g crema de branza
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- ~100 g ciocolata
Mod de preparare Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata:
Eu am folosit aluat de foietaj cu unt, dar puteti folosi de oricare aveti la indemana. In cazul in care este congelat, il lasati la temperatura camerei sa se dezghete. De preferat ar fi sa fie semi-decongelat, deoarece se lucreaza mai usor.
- daca va doriti un aluat de foietaj de casa va recomand aceasta reteta. Simplu, rapid si bun!
Intr-un bol amestecati crema de branza cu 2 linguri de zahar pudra vanilat, amestecati bine pana la omogenizare.
- se poate folosi si zahar tos si aromati cu esenta de vanilie dupa gust
Foaia de aluat de foietaj se intinde usor cu sucitorul. Treceti de cateva ori, usor, cu sucitorul peste toata suprafata. Ungeti uniform cu crema de branza, dupa care presarati bucati de ciocolata.
- puteti folosi orice fel de ciocolata aveti si va place. Mie imi plac aceste bucati de ciocolata, sunt termorezistente si nu curg la copt
Se ruleaza pe lungime, cat mai strans posibil. Ruloul obtinut se taie in felii de cca 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit. Feliile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Se da tava la cuptor la 200 grade, pentru cca 15 minute, pana se rumenesc
Rulourile se scot pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL