O reteta de strudel cu mere absolut delicioasa! Fiind o reteta rapida, vom folosi foi subtiri de placinta din comert, dar foile se pot face si in casa, daca aveti timpul si dispozitia necesare 😉

INGREDIENTE
- Pentru 7 strudele:
- 2 pachete foi subtiri de placinta
- ~200 g unt topit
- Pentru umplutura:
- 14 mere potrivite ca marime
- 100-150 miez de nuca
- 100-150 stafide
- ~100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru uns:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri smantana
Mod de preparare Strudel cu mere – reteta simpla si rapida:
Daca foile de placinta sunt congelat se lasa pe masa, la temperatura camerei, sa se decongeleze. Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa la racit.
- untul se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui, in cazul in care va doriti un desert de post sau nu-l aveti la dispozitie
Umplutura:
Merele se curata si se taie cubulete. Se pun intr-un castron, se adauga miezul de nuca rupt bucati cu mana, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
- puteti folosi orice fel de mere, dar cele putin acrisoare sunt ideale
- nuca si stafide adaugati doar daca va plac, in cantitati variabile dupa preferinta
- daca merele sunt foarte zemoase puteti adauga cateva linguri de pesmet
- puteti pune zahar mai mult sau mai putin, in functie de cat va place de dulce si in functie de cat de acre sunt merele
Modelare:
Foile de placinta se desfac si in functie de numarul acestora se impart in 3-4 foi pentru un strudel.
- pentru tava mare de aragaz am folosit 2 pachete de foi de placinta si am facut 7 strudele
Fiecare foaie se unge cu unt topit si se suprapun. Ultima foaie poate sa ramana neunsa. Se aseaza umplutura la unul dintre capetele foii, dupa care se ruleaza cat de strans posibil. Fiecare rulou obtinut se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung bine cu galbenus amestecat cu smantana si se dau la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) in jur de 40 de minute, pana strudelele se rumenesc frumos.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL