De obicei nu prea cumpar gogosi din oras, dar intr-una din zile am cedat rugamintilor si mirosului venit de la gogoserie :)) Evident ca una singura nu le-a fost de ajuns pentru pofta lor nestavilita de gogosi, asa ca Robert o tot studia… mai lua o gura, o mai studia un pic… „Mami, eu sunt sigur ca poti sa faci si tu de astea acasa. Dar mai multe!” :)) Eiii… si cum as putea sa-i refuz? Pentru mine gogosi inseamna chestiile alea mici si pufoase, dar acum am vrut sa respect modelul de la gogoserie, dupa cum le-a fost voia. Dar nu pot sa le spun gogosi, pentru ca prea seamana cu niste turte, turte dulci :))
INGREDIENTE
- 250 ml lapte caldut
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 7 g drojdie uscata
- ~500 g faina
- zahar pudra pentru servit
Mod de preparare Turte dulci:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se rupe cu mana in bucati potrivit de mari. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire, cu mana unsa cu ulei. Fara a le mai lasa la dospit se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Se scot pe un prosop absorbant si cat sunt calde se pudreaza cu zahar.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
15 comentarii
Mami Miha sa stii ca iau si eu doua bucati ;;)
ok, batem palma :))
Si io vreaaaaaaaaaaaaau … :d
……………….. ca-s mai rau decat Robert la … gogosi :)):)):))
:)))) Pai atunci… hai la Iasi 😉
Ooooooooooooooo , ms de invitatie fata harnica si frumoasa … chiar mi-ar placea sa mai plec de-acasa 🙂
pai daca te plictisesti venim noi la tine…si sigur iti trece! :))))
=)) mda , e o solutie … nici nu ma gandisem ; draga mea , n-am timp sa ma plictisesc , as vrea sa mai ies ptr a ma destresa si a ma mai aerisi
mergeau unse cu un pic de cociolata…:)))
iar mi-ai facut pofta de turte;na ca trebuie sa fac si eu acum!!pup fata gospodina!!
Miha, aceste gogosele-turtitze daca le ung cu ulei, crezi ca ar merge facute si la cuptor. Dificil sa le prajesc pe aragaz. Sunt tare apetisante.
Da, le poti face si in cuptor. Nu vor avea acelasi gust ca si cele prajite in tigaie, dar vor fi ok 😉
Multumesc pentru raspunsul prompt.O sa le incerc curand.
Unde pot vedea ce cantități am nevoie ?
Acum ar trebui sa se vada.
Multumesc