Turte dulci

de Miha
266 vizualizări
Turte dulci

De obicei nu prea cumpar gogosi din oras, dar intr-una din zile am cedat rugamintilor si mirosului venit de la gogoserie :)) Evident ca una singura nu le-a fost de ajuns pentru pofta lor nestavilita de gogosi, asa ca Robert o tot studia… mai lua o gura, o mai studia un pic… “Mami, eu sunt sigur ca poti sa faci si tu de astea acasa. Dar mai multe!” :)) Eiii… si cum as putea sa-i refuz?

Pentru mine gogosi inseamna chestiile alea mici si pufoase, dar acum am vrut sa respect modelul de la gogoserie, dupa cum le-a fost voia. Dar nu pot sa le spun gogosi, pentru ca prea seamana cu niste turte :))

Turte dulci

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • zahar pudra pentru servit

Mod de preparare Turte dulci:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se rupe cu mana in bucati potrivit de mari. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire, cu mana unsa cu ulei. Fara a le mai lasa la dospit se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.

Turte dulci

Se scot pe un prosop absorbant si cat sunt calde se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

turte dulci

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Rocsy Ciobanu 16 octombrie 2013 - 18:51

Mami Miha sa stii ca iau si eu doua bucati ;;)

Răspuns
Miha 17 octombrie 2013 - 12:56

ok, batem palma :))

Răspuns
Diana 17 octombrie 2013 - 11:07

Si io vreaaaaaaaaaaaaau … :d

Răspuns
Diana 17 octombrie 2013 - 12:39

……………….. ca-s mai rau decat Robert la … gogosi :)):)):))

Răspuns
Miha 17 octombrie 2013 - 12:54

:)))) Pai atunci… hai la Iasi 😉

Răspuns
Diana 17 octombrie 2013 - 12:58

Ooooooooooooooo , ms de invitatie fata harnica si frumoasa … chiar mi-ar placea sa mai plec de-acasa 🙂

Răspuns
Miha 17 octombrie 2013 - 13:00

pai daca te plictisesti venim noi la tine…si sigur iti trece! :))))

Răspuns
Diana 17 octombrie 2013 - 13:08

=)) mda , e o solutie … nici nu ma gandisem ; draga mea , n-am timp sa ma plictisesc , as vrea sa mai ies ptr a ma destresa si a ma mai aerisi

Laura Nechita 18 octombrie 2013 - 15:03

mergeau unse cu un pic de cociolata…:)))

Răspuns
lulu 18 octombrie 2013 - 18:45

iar mi-ai facut pofta de turte;na ca trebuie sa fac si eu acum!!pup fata gospodina!!

Răspuns
Verushca 15 decembrie 2013 - 17:19

Miha, aceste gogosele-turtitze daca le ung cu ulei, crezi ca ar merge facute si la cuptor. Dificil sa le prajesc pe aragaz. Sunt tare apetisante.

Răspuns
Miha 16 decembrie 2013 - 16:15

Da, le poti face si in cuptor. Nu vor avea acelasi gust ca si cele prajite in tigaie, dar vor fi ok 😉

Răspuns
Verushca 18 decembrie 2013 - 2:52

Multumesc pentru raspunsul prompt.O sa le incerc curand.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: