* 1/2 piept de pui
* 100 g porumb
* 1 morcov
* 1 bucata de telina
* 1/2 gogosar in otet
* 1 ou
* 3 linguri ulei de masline
* 1 lingura zeama de lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde tocat
Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare.
Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete.
Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si racit. Urmeaza morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici si gogosarul taiat cubulete.
Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Uleiul se amesteca intr-o cescuta cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste salata. Se garniseste cu felii de ou si se presara cu patrunjel verde tocat.
Initial ma gandisem sa fac maioneza, dar intre timp m-am razgandit, pentru ca mi-a venit lenea. :)))
1 comentariu
Miha, eu ma bucur tare mult ca ti-a fost lene sa-i pui maioneza, atunci poate nu bagam in seama reteta, dar asa, mai dietetica, am trecut-o la favorite, acum dupa cozonacul de Pasti, musai sa trecem pe ceva mai fara calorii. :))