Reteta de Pulled Pork Sandwich este o reteta care necesita ceva timp pentru preparare, dar rezultatul final este senzational. Marinarea dureaza undeva la 2 zile, chiar 3 daca bucata de carne este mai groasa. Coacerea dureaza 5 ore la foc mic, ideal ar fi un slow-cooker, nu veti mai avea grija sa nu se arda. In final toata bucata de carne se zdrentuieste cu furculita si se serveste ca atare, cu diverse garnituri sau se monteaza in chifle sau lipii.
V-o recomand pentru atunci cand aveti o bucata zdravana de carne (pulpa de porc putin impanata cu grasime, spata sau ceafa de porc mai putin grasa) avand astfel masa asigurata pentru cateva zile, pentru ca rezista foarte bine la frigider. O pastrati intr-un vas acoperit si reincalziti atat cat aveti nevoie. De asemenea, este ideala si pentru o masa intre prieteni, o onomastica sau aniversare in familie. Promit ca va face senzatie! 😉
Pentru servire eu am optat pentru chifle facute in casa si o salata Coleslaw, dar cum spuneam, se poate monta si in lipii si folositi salata sau sosurile preferate.
INGREDIENTE
- ~2.5 kg ceafa de porc (cu putina grasime)
- 5 cepe medii ca marime
- 1 capatana usturoi
- 1/2 pahar de vin
- Marinada uscata:
- 1 lingura boia de ardei dulce,
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingura usturoi uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita sare
- un varf de cutit ienibahar macinat si inca unul de chimen
- Pentru servire:
- chifle
- salata coleslaw
- ketchup
Mod de preparare Reteta de Pulled Pork Sandwich:
Vom incepe cu marinarea carnii, unde puteti alege condimentele in functie de preferinta. Eu am facut un amestec de condimente din:
- 1 lingura boia de ardei dulce,
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingura usturoi uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita sare
- un varf de cutit ienibahar macinat si inca unul de chimen
Cu acest amestec am tapetat bine bucata de ceafa, pe toate partile. Am bagat carnea intr-o punga si am dat-o la frigider, de vineri pana duminica inainte de pranz. Intre timp, am mai intors-o de pe o parte pe alta. Am scos de la frigider si am lasat bucata de carne la temperatura camerei, timp de cateva ore.
Am curatat ceapa si usturoiul, am taiat ceapa in bucati potrivite si le-am pus in strat in vasul slow-cookerului. Am turnat o jumatate de pahar de vin si am asezat bucata de carne deasupra. Am setat aparatul pe HIGH, timp de coacere 5 ore. Daca optati pentru coacere la cuptorul clasic, setati temperatura la 140 grade. La jumatatea timpului de preparare intoarceti carnea pe partea cealalta, la slow-cooker nu este necesar.
Am scos carnea din vasul slow-cookerului si am pus-o intr-un alt vas pe care l-am folosit la servire. Sosul ramas in vas, impreuna cu bucatile de ceapa si usturoi le-am pasat cu blenderul vertical. Am turnat peste carne, apoi cu ajutorul a 2 furculite am desfacut carnea bucati bucatele, fasii si fasiute. Am amestecat bine totul.
In cele 5 ore cat a durat prepararea carnii am pregatit chifle moi si pufoase si o salata Coleslaw delicioasa.
Preparare Salata Coleslaw:
Am taiat varza fideluta fina. Eu am folosit doar varza rosie, dar puteti folosi si alba sau un amestec intre cele 2. Am dat morcovul si telina prin razatoare. Nu am avut ceapa verde, asa ca am folosit ceapa rosie, pe care am taiat-o julienne. Am pus intr-un bol incapator si am amestecat totul cu ajutorul a 2 spatule.
Am facut putina maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si cca 75 ml ulei de floarea soarelui. Am amestecat cu iaurt grecesc, am potrivit gustul de sare si piper. Am turnat in bol peste amestecul de cruditati si am amestecat. Am acoperit bolul cu folie alimentara si am dat la frigider pana in momentul servirii.
Asamblare Pulled Pork:
Am taiat chiflele in 2, am pus putin ketchup, fasii de carne din belsug si salata coleslaw. O nebunie!
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL