Astazi va aduc o reteta de Tirokafteri, o crema de branza greceasca. Branza Feta in combinatie cu ardei copt si putin ardei iute este senzationala. Noua ne-a placut mult si cu siguranta voi repeta reteta. Merge de minune la micul dejun, dar si ca gustare rece la o masa mai mult sau mai putin festiva 🙂
INGREDIENTE
- ~300 g branza feta
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel usturoi
- un praf de chilli macinat
- sare si piper
Mod de preparare Tirokafteri – crema de branza greceasca:
Prepararea este foarte simpla, avem nevoie doar de un mixer/blender bun pentru a obtine o consistenta fina si cremoasa.
Ardeiul gras se coace, se curata si se pune la scurs intr-o sita. Daca aveti ardei copt la congelator e si mai bine. Si mai rapid! 😉
Intr-un bol incapator se pun toate ingredintele: branza feta, ardeiul copt, uleiul de masline, usturoiul taiat felii, un praf de chili, sarea si piperul.
Se mixeaza foarte bine totul, pana cand toate ingredientele sunt incorporate perfect in crema. Acum, daca veti considera necesar, puteti adauga si o lingura de iaurt grecesc.
Se tine la rece cateva ore inainte de servire.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL