Pate de pui facut in casa

de Miha
16249 vizualizări
Pate de pui facut in casa

Astazi iesim un pic din sfera dulciuri fel de fel 😀 si va propun o reteta de pate de pui facut in casa. Este o reteta pe care o fac periodic, merge de minune la micul dejun, pe o felie de paine prajita. Cu acest pate de pui fac si oua umplute pentru mesele festive, o bunatate!

Desigur, reteta se poate adapta in functie de preferinta voastra, folosind si alt fel de ficat: de curcan, de porc… Vinul poate fi alb sau rose, sec sau mai dulce, merge foarte bine si niste coniac 😉

Pate de pui facut in casa

Pate de pui facut in casa

Astazi iesim un pic din sfera dulciuri fel de fel 😀 si va propun o reteta de pate de pui facut in… Aperitive pate de pui facut in casa European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 300 g ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • ~50 ml vin
  • 200 g unt
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper
  • cimbru si putina nucsoara macinata
  • patrunjel verde

Mod de preparare Pate de pui facut in casa:

Ficatul se spala, se curata de pielite si se pune la scurs intr-o sita.

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu spre mic, cu jumatate din cantitatea de unt si 1 lingura de ulei. Se amesteca din cand in cand, pana devine sticloasa. Se adauga si usturoiul taiat cu cutitul. Se pune ficatul peste ceapa calita si se amesteca.

  • daca va place, acum se poate adauga si un ardei gras rosu taiat cubulete

Se toarna vinul, se adauga putin cimbru uscat si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa la fiert cca 10 minute dupa care se da capacul deoparte si amestecand des se tine pe foc pana scade tot lichidul din tigaie. Se adauga restul de unt, taiat cubulete. Se da deoparte de pe foc si se condimenteaza cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara macinata. Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Se adauga patrunjelul verde tocat.

  • noua ne place cu mult piper proaspat macinat, dar voi puneti atat cat va place
  • nucsoara da un gust foarte bun acestui pate de pui, dar se poate si fara daca nu aveti sau nu va place

Compozitia se macina cu blenderul vertical sau cu ajutorul masinii de tocat, in functie de cat de fin va doriti sa fie. Pasta obtinuta va fi moale, dar se va intari foarte bine dupa cateva ore de stat la frigider.

Eu il pun intr-o caserola de sticla cu capac si tine foarte bine chiar si  5 zile, fara probleme.

Pofta buna si sa va fie de folos! 😉

Pate de pui facut in casa

RETETA IN IMAGINI

Cum se face pate de puiCum se face pate de ficat de puiPate de pui facut in casaPate de pui facut in casa

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns