Chec cu branza

de Miha
130 vizualizări

Avem nevoie de:

* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 200 g zahar
* 3 oua
* 220 g faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Inspirata de reteta Ralucai a iesit checul asta delicios. Am ajustat nistel cantitatile, dupa cum mi-a venit la ochi. :))

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pana s-a rumenit deasupra.

Se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava, se portioneaza si se presara cu zahar pudra din abundenta. 😉

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

alison 31 ianuarie 2010 - 6:19

numai bun la un ceai cald sau la cafeaua de dimineata!

Răspuns
Nati 31 ianuarie 2010 - 7:25

Ce checulet frumos si pufos! Bun almettele asta nu doar la uns pe piine, clar! 😀

Răspuns
Graţiela 31 ianuarie 2010 - 15:01

Bine, Miha, bineee, am tastat! :))
Acus vine saptamana branzei, numai bun de facut!

Răspuns
Antzu' 1 februarie 2010 - 10:10

vai dar ce bine arata!se va face..e prea tentant..

Răspuns
maria mihalache 1 februarie 2010 - 10:19

Ce bine arata………buna idee.
Pe curand!

Răspuns
ellis 1 februarie 2010 - 10:32

foarte apetisant!

Răspuns
adnas54 1 februarie 2010 - 19:11

Simplu si foarte bun, pe curand.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: