Avem nevoie de:
* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 200 g zahar
* 3 oua
* 220 g faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
Inspirata de reteta Ralucai a iesit checul asta delicios. Am ajustat nistel cantitatile, dupa cum mi-a venit la ochi. :))
Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.
Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pana s-a rumenit deasupra.
Se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava, se portioneaza si se presara cu zahar pudra din abundenta. 😉
7 comentarii
numai bun la un ceai cald sau la cafeaua de dimineata!
Ce checulet frumos si pufos! Bun almettele asta nu doar la uns pe piine, clar! 😀
Bine, Miha, bineee, am tastat! :))
Acus vine saptamana branzei, numai bun de facut!
vai dar ce bine arata!se va face..e prea tentant..
Ce bine arata………buna idee.
Pe curand!
foarte apetisant!
Simplu si foarte bun, pe curand.