Profiterol, un desert ce-mi aduce aminte de copilarie… Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie, profiterolul era in cap de lista… 🙂
INGREDIENTE
- Pentru choux-uri avem nevoie de:
- 200 g unt
- 2 cani faina
- 500 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 6 oua
- Crema de vanilie:
- 2 plicuri Crem Ole
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
Mod de preparare Profiterol:
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.
Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie:
Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.
In plus mai avem nevoie de:
- *inghetata, dupa preferinta. Eu am folosit inghetata cu Nesquik, inghetata cu lamaie si inghetata de mure
- *frisca si ciocolata rasa pentru decor
Intr-un bol punem cate 3 gogosele
Ornam cu frisca si ciocolata rasa. Se poate folosi si un topping de ciocolata, daca aveti la indemana. 🙂
11 comentarii
Oau, ce bine arata! Felicitari pentru ceea ce faci, ai niste preparate minunate!
mi-ai facut o pofta…
Ce-mi place si mie desertul asta! Numai ca e taaare nerentabil, muncesti la el o gramada, dar il halesti in doi timpi si trei miscari! :)))
Nadia,iti multumesc de aprecieri! Ma stradui si eu cat pot! 🙂
Bucatar maniac (ce nick haios ai!) cu mare drag ti-as oferi o portie!
Natalia,ai mare dreptate! :)) Dar pentru clipele alea de suprema savoare…se merita. 🙂
Ce bine arata imi lasa gura apa . Vreau si eu macar o bucatica.
ce bine arata! nu am facut de mult…cred ca o sa le incerc dar cu o inghetata facuta in casa… felicitari pt reteta…
Oana,multumesc!
Si eu tot inghetata facuta in casa am folosit! 😉
Draga Miha,am intrat din intamplare aici; Nu am incercat inca nici o reteta de a ta pana acum, dar o sa incerc cu siguranta. Felicitari!
Nu te-ai gandit sa faci o afacere din pasiunea ta, sa deschizi o …”inghetatarie”, ce-mi place cum suna! Cred ca ai avea mare succes;
Multumesc tare mult de gandul bun, Doina! >:D< Sa deschid o cofetarie a mea, micuta si cocheta, mirosind a vanilie si scortisoara 🙂 este visul meu de cativa ani incoace. Din pacate nu stiu cat si daca se va materializa vreodata.