Desert la pahar cu crema mascarpone si fructe – un desert rapid, foarte simplu de preparat si delicios pana la ultima bucatica de fruct gasita in pahar 🙂
Crema de mascarpone cu frisca este foarte simplu de facut si o folosesc adesea la diverse deserturi, chiar si la ornat. Este super delicioasa! Cu tot cu pregatirea celorlalte ingrediente nu cred ca dureaza mai mult de jumatate de ora prepararea acestui desert. Haideti sa vedeti! 😉

INGREDIENTE
- Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- cateva frunze de menta
- In plus:
- 12 piscoturi
- 200-250 g capsuni
- 125 g afine
- Pentru insiropat:
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar pudra vanilat
Mod de preparare Desert la pahar cu crema mascarpone si fructe:
Fructele se spala si se taie in bucati potrivite ca marime. Se lasa deoparte pana pregatim crema.
Crema de mascarpone cu frisca:
- smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore
- puteti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta voastra de dulce si in functie de fructele pe care le folositi pentru acest desert
- in loc de vanilie puteti folosi orice aroma va place voua
Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie. La final se adauga cateva frunze de menta tocate marunt
- menta va da un gust aparte acestui desert, dar daca nu aveti sau nu va place puteti sa nu puneti
Asamblare Desert la pahar cu crema mascarpone si fructe:
Intr-o farfurie adanca punem laptele si indulcim (dupa gust) cu zahar pudra vanilat. Piscoturile le taiem in bucati potrivite pentru paharele folosite. Le insiropam usor pe fiecare parte.
- in loc de piscoturi puteti folosi biscuiti, va fi la fel de bun
- pentru sirop puteti folosi si un sirop simplu de zahar aromatizat dupa gust, sirop de zahar ars sau suc de fructe
Asezam in pahare un strat de piscoturi, un strat de crema si inca unul de fructe. Repetam pana umplem paharele. Ornam cu frunzulite de menta proaspata. Se pastreaza la rece pana la momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Reteta a fost preparata si in bucataria Bucataras 😉