Azi va aduc o prajitura cu mere absolut delicioasa! Cu foi fragede cu unt si umplutura aromata de mere, promit ca o sa va placa! Pe langa faptul ca este foarte buna, imi place extrem de mult la aceasta prajitura cu mere ca foile nu se coc separat 😉
INGREDIENTE
- 2 oua
- 100 g zahar
- 70 g smantana
- 180 g unt
- 520 g faina
- 5 g praf de copt
- coaja de lamaie si esenta de vanilie
- Umplutura:
- 1 kg mere
- 50 g unt sau 2-3 linguri ulei
- zahar dupa gust
- coaja de lamaie si esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu mere:
Aluat:
Ouale se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, smantana si untul topit. Dam mixerul deoparte si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se inveleste in folie si se da la frigider pentru cca 1 ora, timp in care pregatim umplutura de mere.
Umplutura de mere:
Merele date pe razatoare, peste care am pus restul ingredientelor, se calesc la foc mediu, pana merele se inmoaie si se evapora zeama lasata. Se dau deoparte si se lasa la racit.
- merele se pot aroma dupa gust si cu scortisoara, daca va place
Aluatul se imparte in 4 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire. Foaia va avea in jur de 20/30 cm, dar nu conteaza dimensiunea, important e sa fie subtire. In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie de aluat, se acopera cu un strat uniform de mere calite. Se repeta operatiunea. Ultima foaie se inteapa din loc in loc cu furculita. Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Se lasa la racit, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza. Foaia de deasupra este usor crocanta, dar se inmoaie pe masura ce se raceste. A doua zi este chiar foarte moale si gustoasa.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
2 comentarii
Frumos, ca intotdeauna! <3
Multumesc frumos pentru aprecieri si inspiratie ❤