Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta Strudel cu mere

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
loading...

Cand vrei un desert rapid si bun poti apela la aceasta reteta de strudel cu mere. Este gustos si arata delicios 😉

Mod de preparare Strudel cu mere:

Merele le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata.

  • cantitatea de zahar o puteti stabili in functie de preferinta voastra de dulce, in functie de cat de dulci sunt merele

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet, sa se poata lucra mai usor cu ea.

Desfacem foaia de aluat, daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere, bine racita, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Apoi incepem sa „impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie, punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

  • pentru a va fi mai usor puteti impleti strudelul direct pe hartia de copt

Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Strudel cu mere

RETETA IN IMAGINI
 

O alta reteta de strudel cu mere gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Miha, ce fain arata, mi s-a facut o pofta…vreau si eu…plizzz!

  2. Oo, ce impletitura frumoasa i-ai tras!

  3. Miha, crezi ca daca ma grabesc mai prind o bucatica. Aduc eu inghetata de vanilie sa punem alaturi 🙂

  4. Wow. ce bine arata. Poti sa-mi impachetezi si mie o bucatica? :)) sa mananc la noapte pe drum :))) Te pup

  5. Mihaela,daca te grabesti pun o bucatica deoparte. :)) Pup!

  6. Multumesc Natalia! 🙂

  7. Mmmm…Sabina…inghetata zici? Cand vii? :))

  8. Miki,desigur ca pun o bucatica si pentru tine! :))

    Drum bun iti doresc si sa ne auzim cu bine in Ro! Pup!

  9. ce frumoasa impletitura,ai minute fermecate!

  10. Oooo…multumesc Alison,draga mea! Esti o draguta! Te pup!

  11. imi place mult impletitura asta la strudel, arata foarte bine. frumos tare blogul asta.

  12. Multumesc mult Oana draga.
    Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine. 🙂 Te astept oricand cu drag!

  13. Cata 65 says:

    Reteta aceasta o folosesc de multa vreme ! Mai greu e cu impletitul aluatului ,dar la final se merita ! Esta minunata !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: