Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu mere

loading...

Avem nevoie de:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa „impletim” fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Miha, ce fain arata, mi s-a facut o pofta…vreau si eu…plizzz!

  2. Oo, ce impletitura frumoasa i-ai tras!

  3. Miha, crezi ca daca ma grabesc mai prind o bucatica. Aduc eu inghetata de vanilie sa punem alaturi 🙂

  4. Wow. ce bine arata. Poti sa-mi impachetezi si mie o bucatica? :)) sa mananc la noapte pe drum :))) Te pup

  5. Mihaela,daca te grabesti pun o bucatica deoparte. :)) Pup!

  6. Multumesc Natalia! 🙂

  7. Mmmm…Sabina…inghetata zici? Cand vii? :))

  8. Miki,desigur ca pun o bucatica si pentru tine! :))

    Drum bun iti doresc si sa ne auzim cu bine in Ro! Pup!

  9. ce frumoasa impletitura,ai minute fermecate!

  10. Oooo…multumesc Alison,draga mea! Esti o draguta! Te pup!

  11. imi place mult impletitura asta la strudel, arata foarte bine. frumos tare blogul asta.

  12. Multumesc mult Oana draga.
    Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine. 🙂 Te astept oricand cu drag!

  13. Cata 65 says:

    Reteta aceasta o folosesc de multa vreme ! Mai greu e cu impletitul aluatului ,dar la final se merita ! Esta minunata !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]

Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ne place cozonacul si intotdeauna le-am facut alor mei cozonac moldovenesc, asa cum ne facea mama acasa. Pufos, cu multa umplutura de nuca si cacao. Baigli cu nuca n-am facut niciodata, nu stiu din ce motive, desi mai tot timpul m-am intalnit cu reteta. Asa ca mi-am zis, daca tot […]