Pudra de portocale

de Miha
195 vizualizări
Pudra de portocale

Pana acum foloseam coaja de portocale confiata pentru a aroma diverse prajituri sau aluaturi dulci. Stiti voi… coaja rasa de portocala pusa cu zahar la borcan, asa cum am invatat de la mama de-acasa.

De curand am incercat si acest mod de conservare si pastrare a cojii de portocala. Pudra de portocale are o aroma super si se poate folosi si la aromarea cremelor.

Pudra de portocale

Mod de preparare Pudra de portocale:

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile.

Cand sunt uscate bine si devin casante se dau prin rasnita, pana obtinem o pudra fina.

Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii ianuarie, gazduita de aceasta data de Mitinita.

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

Fancy Cake 11 ianuarie 2012 - 10:17

Imi place ideea. Suna tare bine!
Spune-mi, te rog, tu gasesti portocale bio, sau folosesti orice fel de portocale? Eu am tot cautat bio si bineinteles ca nu am gasit. Le-am folosit asa, dar cu o strangere de inima (oricum in marea de “E-uri” in care traim….)

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2012 - 10:20

Am folosit portocale de la supermarket. Bio…de unde?

Pup!

Răspuns
Mitinita 11 ianuarie 2012 - 10:26

Poti sa le folosesti si la zahar pudra cu portocale,le bagi in rasnita si ai un zahar pudra mai altfel.Te astept la Dulce Romanie cu pudra.

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2012 - 10:30

Da da… Adina… am folosit-o si asa cum spui! Bun bun.

Da, vin la provocare. Multumesc, nu mi-a picat fisa ca ma pot inscrie cu asta. :)) Pup!

Răspuns
liana 11 ianuarie 2012 - 10:30

Faina idee! Cat despre portocale, cred ca pana nu le cresti in curtea ta nu poti fi sigur ce-au pe/in ele (si nici macar atunci nu stii pe unde s-a plimbat panza freatica :)) ). Asa ca io le iau de la magazin, spal bine cu detergent de vase si apa fierbinte, si ce-o fi, o fi! 🙂

Răspuns
Mimmi 11 ianuarie 2012 - 12:59

Foarte buna,am facut si eu acu’ ceva timp o portie mica sa vad cum iasa si mi-a placut rezultatul final.
Pup!

Răspuns
Cris 11 ianuarie 2012 - 13:13

Minunat! Am scapat de razatoare!!! Uraaa!! Multumim mult pentru pont!

Răspuns
Antonina 11 ianuarie 2012 - 17:40

Si cand ma gandesc ca in copilarie aveam intotdeauna un borcan cu pudra din asta.. de unde esente pe vremea aia! Chiar bine ca mi-ai amintit ! Super poza!! pupici

Răspuns
Licuta Marin 11 ianuarie 2012 - 20:24

O idee super!!!Pup si multumim!

Răspuns
miremirc 11 ianuarie 2012 - 20:38

Nu stiam … Buna ideea ! 🙂 Excelenta prezentarea din poza !

Răspuns
alinutzika 11 ianuarie 2012 - 22:34

am mai auzit de varianta asta, dar nu am incercat-o…e mai simpla decat cealalta..

Răspuns
Ramona Alina 11 ianuarie 2012 - 22:58

Portocalele se dau cu parafinã ( nu vi se pare cã lucesc prea tare?) bio sunt cele pe care le culegi direct din copac…

Răspuns
irinaririna 12 ianuarie 2012 - 8:50

Miha super pudra ta. De notat reteta! Te pup.

Răspuns
Alice 12 ianuarie 2012 - 13:11

super!! uite de aia tre sa imi cumpar risnita!
mersi fain, amica. pup

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 12 ianuarie 2012 - 15:49

Eu am facut de lamaie,este la fel de buna.Pup!

Răspuns
Mayyadah 13 ianuarie 2012 - 23:51

Extraordinara idee! Multumiri!

Ma intreb, oare cu aceasta pudra pot colora pasta de decorat?
Pasta de zahar, sau cea de lapte praf, etc..

Emilia Stanescu

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:10

Emilia, nefolosind pasta de zahar, n-am idee cum si cat ar trebui sa pui ca sa poti colora.

Ma gandesc totusi ca ar trebui cernuta mai intai aceasta pudra, caci nu iese chiar atat de fina incat sa se omogenizeze perfect in pasta. Apoi, e destul de aromata, iar daca pui mai multa incat sa poti colora pasta s-ar putea sa fie PREA aromata.

Nu stiu, imi dau si eu cu parerea. Daca incerci sa ne spui si noua daca iese.

Pup!

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:10

Dia-Mar, faina ideea si cu coaja de lamaie. Am notat! Pup!

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:12

Alice, mai sunt de cumparat? Habar n-am. Eu am una veche de la mama de-acasa. :))

Pup amica!

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:14

Pup Irina, ma bucur ca ti-a placut! :*

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:19

Ramona, sunt constienta ca nu-s bio, ca toate fructele si legumele sunt “tratate” cu diverse chestii… Ce sa facem? Mergem inainte…Dumnezeu cu mila. 🙂

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:20

Alinuta, mie mi se pare si mai aromata. 😉

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:21

Multumesc Mirela! :*

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:22

Multumesc Licuta! :*

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:24

Antonina, eu nu stiam de pudra asta, de curand am aflat de ea.

Pup cu drag!

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:24

Cris, cu drag! :*

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:26

Pup Mimmi! :*

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:27

Asa este Liana, sunt intrutotul de acord cu tine. Pup!

Răspuns
Prajitura cu branza – fara coacere 15 august 2013 - 23:35

[…] aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar). Daca nu aveti puteti […]

Răspuns
Chec cu lamaie 24 august 2013 - 11:27

[…] aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g […]

Răspuns
Gogosi simple 30 septembrie 2013 - 19:00

[…] servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu […]

Răspuns
Gogosi berlineze - reteta gogosi pufoase - Dulciuri fel de fel 12 mai 2020 - 21:38

[…] Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi cuvantul “gogosi” e cuvant magic. :)) E de ajuns sa-l rostesc o data si deja casa se umple de chiote de bucurie si deodata :)) am cei mai ascultatori copii. :)) Oare ar trebui sa fac zilnic gogosi? :))) Aceste gogosi berlineze sunt moi si pufoase si se pot umple cu dulceata sau crema de ciocolata. Noi le-am papat simple, pudrate cu zahar aromat cu pudra de portocale. […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: