Pana acum foloseam coaja de portocale confiata pentru a aroma diverse prajituri sau aluaturi dulci. Stiti voi… coaja rasa de portocala pusa cu zahar la borcan, asa cum am invatat de la mama de-acasa.
De curand am incercat si acest mod de conservare si pastrare a cojii de portocala. Pudra de portocale are o aroma super si se poate folosi si la aromarea cremelor.
Mod de preparare Pudra de portocale:
Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile.
Cand sunt uscate bine si devin casante se dau prin rasnita, pana obtinem o pudra fina.
Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.
Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii ianuarie, gazduita de aceasta data de Mitinita.
28 comentarii
Imi place ideea. Suna tare bine!
Spune-mi, te rog, tu gasesti portocale bio, sau folosesti orice fel de portocale? Eu am tot cautat bio si bineinteles ca nu am gasit. Le-am folosit asa, dar cu o strangere de inima (oricum in marea de „E-uri” in care traim….)
Am folosit portocale de la supermarket. Bio…de unde?
Pup!
Poti sa le folosesti si la zahar pudra cu portocale,le bagi in rasnita si ai un zahar pudra mai altfel.Te astept la Dulce Romanie cu pudra.
Da da… Adina… am folosit-o si asa cum spui! Bun bun.
Da, vin la provocare. Multumesc, nu mi-a picat fisa ca ma pot inscrie cu asta. :)) Pup!
Faina idee! Cat despre portocale, cred ca pana nu le cresti in curtea ta nu poti fi sigur ce-au pe/in ele (si nici macar atunci nu stii pe unde s-a plimbat panza freatica :)) ). Asa ca io le iau de la magazin, spal bine cu detergent de vase si apa fierbinte, si ce-o fi, o fi! 🙂
Foarte buna,am facut si eu acu’ ceva timp o portie mica sa vad cum iasa si mi-a placut rezultatul final.
Pup!
Minunat! Am scapat de razatoare!!! Uraaa!! Multumim mult pentru pont!
Si cand ma gandesc ca in copilarie aveam intotdeauna un borcan cu pudra din asta.. de unde esente pe vremea aia! Chiar bine ca mi-ai amintit ! Super poza!! pupici
O idee super!!!Pup si multumim!
Nu stiam … Buna ideea ! 🙂 Excelenta prezentarea din poza !
am mai auzit de varianta asta, dar nu am incercat-o…e mai simpla decat cealalta..
Portocalele se dau cu parafinã ( nu vi se pare cã lucesc prea tare?) bio sunt cele pe care le culegi direct din copac…
Miha super pudra ta. De notat reteta! Te pup.
super!! uite de aia tre sa imi cumpar risnita!
mersi fain, amica. pup
Eu am facut de lamaie,este la fel de buna.Pup!
Extraordinara idee! Multumiri!
Ma intreb, oare cu aceasta pudra pot colora pasta de decorat?
Pasta de zahar, sau cea de lapte praf, etc..
Emilia Stanescu
Emilia, nefolosind pasta de zahar, n-am idee cum si cat ar trebui sa pui ca sa poti colora.
Ma gandesc totusi ca ar trebui cernuta mai intai aceasta pudra, caci nu iese chiar atat de fina incat sa se omogenizeze perfect in pasta. Apoi, e destul de aromata, iar daca pui mai multa incat sa poti colora pasta s-ar putea sa fie PREA aromata.
Nu stiu, imi dau si eu cu parerea. Daca incerci sa ne spui si noua daca iese.
Pup!
Dia-Mar, faina ideea si cu coaja de lamaie. Am notat! Pup!
Alice, mai sunt de cumparat? Habar n-am. Eu am una veche de la mama de-acasa. :))
Pup amica!
Pup Irina, ma bucur ca ti-a placut! :*
Ramona, sunt constienta ca nu-s bio, ca toate fructele si legumele sunt „tratate” cu diverse chestii… Ce sa facem? Mergem inainte…Dumnezeu cu mila. 🙂
Alinuta, mie mi se pare si mai aromata. 😉
Multumesc Mirela! :*
Multumesc Licuta! :*
Antonina, eu nu stiam de pudra asta, de curand am aflat de ea.
Pup cu drag!
Cris, cu drag! :*
Pup Mimmi! :*
Asa este Liana, sunt intrutotul de acord cu tine. Pup!