Ciocolata alba de casa – reteta cu fistic

de Miha
1342 vizualizări
Ciocolata alba cu fistic facuta in casa

Astazi va aduc niste Ciocolata alba de casa – reteta cu fistic. Un desert rapid, care poate sta la loc de cinste pe masa de sarbatoare. In plus, fiind un desert fara coacere, il poti prepara cat astepti sa se coaca pasca sau cozonacii 😉 In principiu, este aceeasi reteta ca si pentru ciocolata de casa – reteta clasica, doar ca fara cacao 😉

Ciocolata alba cu fistic facuta in casa

Ciocolata alba de casa - reteta cu fistic

Astazi va aduc niste Ciocolata alba de casa – reteta cu fistic. Un desert rapid, care poate sta la loc de cinste… Dulciuri ciocolata alba de casa European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • esență de vanilie, dupa gust
  • ~100 g fistic

Mod de preparare Ciocolata alba de casa – reteta cu fistic:

Prajim usor fisticul intr-o tigaie. Inlaturam coaja, atat cat este posibil si lasam deoparte.

Intr-o cratita se pune apa, apoi se adauga zaharul. Se pune la foc si se fierbe pana se obtine siropul.

  • In functie de cat de „scazut” este siropul vom obtine consistenta batonului de ciocolata de casa. Cu cat acesta va fi mai scazut, mai dens, cu atat ciocolata va fi mai uscata si sfaramicioasa. Pentru a va da seama faceti proba picaturii. Luati putin sirop din vas si lasati cateva picaturi scurga intr-o cescuta in care ati pus apa foarte rece. Daca picatura de sirop se imprastie, siropul mai trebuie fiert pana picatura ramane pe fundul cestii.
  • Daca va place ciocolata mai moale si mai lipicioasa, fierbeti siropul mai putin, pana ramane ca o pelicula pe lingura.

Untul taiat bucati se pune in siropul fierbinte si se amesteca pana acesta se topeste. Adaugam esenta de vanilie, dupa gust.

Intr-un vas incapator se cerne laptele praf. Siropul cald se toarna in castron peste laptele praf si se omogenizeaza. Acum adaugati in ciocolata de casa fisticul prajit

  • pe langa fistic mai puteti adauga in compozitie si miez de nuca, stafide sau merisoare uscate,  in combinatia dorita de voi
  • cantitatea de fistic o poti ajusta dupa preferinta, mai mult sau mai putin
  • ciocolata alba de casa poate ramane si simpla, fara adaosuri de fructe uscate, din nou e doar o chestiune de gust.

Rasturnam ciocolata intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu folie alimentara si o distribuim in strat uniform. Se da tava la rece pentru cateva ore (eu am lasat-o peste noapte), pana se intareste suficient si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Ciocolata alba de casa reteta cu fistic

RETETA IN IMAGINI

Reteta de Ciocolata alba de casa a fost preparata si in bucataria de la Bucataras 

Iti las mai jos si alte variante delicioase pentru ciocolata de casa:

  1. Ciocolata de casa – reteta clasica
  2. Ciocolata de casa cu portocale
  3. Ciocolata de casa in foi de napolitana

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns