O data cu venirea verii caserola de inghetata isi are locul ei bine stabilit in congelator 😉 Se mai intampla sa o si cumpar, dar de cele mai multe ori imi place sa fac inghetata de casa, cu diverse arome si combinatii. Savoarea fructului de avocado am descoperit-o de curand si pentru ca pana acum l-am folosit numai in combinatii „sarate” am zis ca ar fi cazul sa incerc si ceva dulce, ca doar asta ne place cel mai mult! :))
Asadar, o inghetata de avocado, buna, fina si delicioasa.
Ingrediente
- 1 avocado
- 150 g lapte de cocos
- 400 g lapte condensat indulcit
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare Inghetata de avocado:
Se scoate din coaja pulpa fructului de avocado si se pune in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Adaugam laptele de cocos si laptele condensat si omogenizam. Rasturnam in vasul ce-l vom pune la congelator.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma. Se incorporeaza in compozitia cu avocado amestecand usor cu o spatula. Dam vasul la congelator pentru vreo 2 ore, scoatem vasul si mai mixam o data compozitia (cu mixerul vertical), apoi dam la congelator pana se congeleaza complet.
Se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu carlionti de ciocolata.
6 comentarii
Ce bine arata si ce textura fina are..
Nu cred ca am mancat pana acum inghetata de avocado… deci, ma invit la o portie!
Pup
Desigur, o inghetata cu clasa!
imi place mult avocado, nu am incercat niciodata in combinatii dulci, dar asta arata grozav. as vrea si eu sa gust, dai tu o portie? 😛
Imi place avocado,iar inghetata trebuie sa fie minunata!!
Ce-mi place ideea de inghetata cu avocado! E super! 🙂 :*