Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

de Miha
765 vizualizări
Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul 🙂 Pentru azi avem o inghetata de vanilie cu sos de capsuni, pornind de la reteta de baza pentru inghetata de casa. Capsunile pot fi inlocuite cu zmeura sau afine, dar sa stiti ca nici piersicile ori caisele nu-s de colea 😉

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu… Inghetata inghetata de vanilie, inghetata de capsuni European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300 g capsuni (congelate)
  • 100 g zahar (sau mai mult in functie de cat preferi de dulce)

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu sos de capsuni:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Compozitia va ramane ca o pelicula pe lingura. Se da deoparte si se lasa la racit, apoi se zromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Crema racita foarte bine se toarna in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

  • in cazul in care nu dispuneti de o masina de inghetata, folositi doar jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca pentru crema de baza. Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita

Cat aparatul de inghetata isi face treaba pregatiti sosul de capsuni. Capsunile amestecate cu zahar se fierb pe foc mic, atat cat sa se inmoaie putin si zaharul sa se topeasca. Se mixeaza cu blenderul vertical si se lasa la racit.

Inghetata se rastoarna intr-o caserola. Se toarna o parte din sosul de capsuni si se amesteca usor in inghetata. Se niveleaza si acopera cu restul de sos. Caserola se acopera cu un capac si se da la congelator pana se congeleaza complet.

  • inghetata poate fi mancata si dupa ce este scoasa din masina de inghetata, este moale si cremoasa, dar noua ne place mai inghetata 😉

Pofta buna! 😉

Inghetata de vanilie cu capsuni

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie cu capsuni

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: